Home Hardlopersverhalen Een dag in Willemstad met Ramsey Angela

Een dag in Willemstad met Ramsey Angela

door hardloopnetwerk

In Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, ligt de temperatuur in het voorjaar tussen de 25 en 30 graden. Niet het ideale trainingsweer zou je zeggen, maar dat was ook niet de grootste inzet voor de Nederlandse sprintselectie. Het eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden werd gekozen als locatie voor een testwedstrijd en trainingsstage ter voorbereiding op de World Relays op de Bahama’s. Ook voor Ramsey Angela, die zich met het Nederlands 4×400-meterteam nog niet wist te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Donderdag 25 april

Bon dia vanuit Willemstad, de hoofdstad van Curaçao! Op het moment van schrijven ben ik voor anderhalve week op pre-camp met de nationale estafetteteams ter voorbereiding op de World Relays van 4 en 5 mei op de Bahama’s. Eind maart/begin april verbleef onze 400-metergroep van Papendal in Potchefstroom, Zuid Afrika. Na een korte stop in Nederland vlogen we naar Curaçao, waar we tot en met 1 mei zitten. Voor mij een bekende plek. Sterker nog: ik zie Curaçao als mijn tweede huis!

Vandaag staat mijn wekker om 8:00 uur, maar ik was al wakker rond half zeven. Geen last van een jetlag gelukkig, wel vroeger dan normaal naar bed gegaan de avond ervoor. Het ontbijt, lunch en avondeten wordt voor ons verzorgd in het restaurant op Blue Bay, waar we ook verblijven. Vandaag hebben we een belangrijke sessie, tevens ook mijn favoriet: splittijden op 400-metertempo!

Lees ook: Nederland slechts voor een deel succesvol op WK Estafette

Aangezien de training pas om 18:00 uur begint, heb ik de hele dag de tijd om op mijn manier te genieten en voor te bereiden op de training. Direct na het ontbijt ga ik naar het strand een stukje verderop, Cas Abao, om daar ongeveer vier uurtjes in de schaduw te zitten met mijn tablet en weerstandsbanden. Met het uitzicht op het witte zand en strakblauwe zeewater ben ik wat foto’s aan het bewerken. Ik wandel af en toe een stukje en kies één moment om wat hamstring/glutesactivatie te doen. Het is hier dagelijks rond de 30 graden en vanaf de piekuren rond 13:00, 14:00 uur vind ik het ook wel mooi geweest. Na de lunch ga ik naar het verblijf voor een korte powernap. Mijn naps variëren van 30 minuten tot twee uur (en ja, ik kan in de avond alsnog zonder moeite slapen!), maar dit keer slaap ik ongeveer anderhalf uur.

Lees ook: Een dag in Falésia met Laura de Witte

Mijn kamergenoten op Curaçao zijn Nick Smidt en Nout Wardenburg. Nadat ik wakker werd, drinken we samen nog wat koffie en vertrekken we iets eerder richting de baan om ook wat eerder te starten met de training. Deze training brengt vaak wat spanning met zich mee, maar gelukkig ervaar ik het deze avond vrij relaxed. Ik was in ieder geval erg ready en dat bewijs ik ook!

Rond 20:30 uur rijden we terug richting ons verblijf, net op tijd voor het avondeten. De sfeer van een succesvolle training zit er nog goed in, dus we duiken vervolgens met een deel van de groep het zwembad in voor afkoeling en herstel. Uiteindelijk slapen mijn kamergenoten en ik rond 23:00 uur en daarmee sluiten we de dag goed, gezond en succesvol af!

Lees ook: Ramsey Angela houdt horden even voor gezien: ‘Vraagt mentaal te veel energie’

Met het behalen van de EK-limiet (45.42) op de 400 meter in februari, tevens een persoonlijk record, voel ik me fitter en gemotiveerder dan ooit voor het komende seizoen. Op de EK en Olympische Spelen hoop ik (als we ons nog kwalificeren op basis van tijd) mijn naam als estafetteloper en als individuele 400-meteratleet op de kaart te zetten!

Foto’s: eigen bezit en Dany Brand

Nieuwsbrief: Ontvang elke maandag de hoogtepunten van afgelopen week in je mailbox

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten