Home Laatste Nieuws NK terug bij NN Marathon Rotterdam

NK terug bij NN Marathon Rotterdam

door hardloopnetwerk

De NN Marathon Rotterdam mag op zondag 16 april 2023 voor de zestiende keer in zijn bestaan de Nederlandse kampioenschappen organiseren. De vorige gelegenheid was in 2015, toen Abdi Nageeye en Miranda Boonstra de nationale titels veroverden. Ook voor 2024 zijn de NK toegewezen aan Rotterdam. In Rotterdam zijn atleten ook in de gelegenheid zich te kwalificeren voor de Olympische marathon in Parijs. De inschrijving voor de NN Marathon Rotterdam is voor iedereen geopend.

Lees ook: De 17 beste hardloopschoenen met een carbonplaat getest 

De titelstrijd is zeer op zijn plaats bij de 42ste NN Marathon Rotterdam. Niet alleen vanwege het snelle parcours, dat elk jaar goed is voor vele persoonlijke records. Ook door de unieke ambiance, waarbij de lopers kunnen rekenen op massale ondersteuning door honderdduizenden enthousiaste toeschouwers.

Hoe snel het parcours van de NN Marathon Rotterdam is, bewezen de afgelopen jaren onder anderen ‘Abdi & Abdi’. De Belg Bashir Abdi triomfeerde in oktober 2021 in een Europees record van 2.03.36, tevens parcoursrecord en de snelste tijd ooit in ons land gelopen. In april van dit jaar vestigde Abdi Nageeye, als eerste Nederlandse winnaar, op de Coolsingel een nationaal record van 2.04.56. Bij de vrouwen verraste Nienke Brinkman in 2.22.51 met een prestatie die geen landgenote eerder realiseerde.

Nageeye en Abdi, na een meeslepende ontknoping respectievelijk tweede en derde bij de Olympische Spelen in Japan (2021), complimenteerden net als Brinkman de NN Marathon Rotterdam uitgebreid na hun winnende recordraces. Ze roemden het snelle parcours, de voortreffelijke organisatie en de bijzondere sfeer die de lopers vanaf de start onder aan de iconische Erasmusbrug tot en met de finish op de traditioneel bruisende Coolsingel inspireert. 

Mario Kadiks namens de organisatie: ,’Wij zullen er alles aan doen om de atleten ook volgend jaar optimale omstandigheden te bieden voor een mooie, snelle race. We verwachten bovendien een boeiende strijd om de nationale titels. Dat past bij onze status als toonaangevende marathon van Nederland. We maken er vanzelfsprekend ook weer een waar volksfeest van, want het gaat behalve om een topsportevenement ook om een festijn voor de recreatieve atleet én het publiek.’

Bekijk ook: Marathonkalender 2023

Inschrijving geopend

Inmiddels is de inschrijving voor de diverse onderdelen van de 42ste NN Marathon Rotterdam geopend. Wie er straks bij wil zijn, doet er goed aan zich snel in te schrijven, want voor alle onderdelen geldt een gelimiteerd aantal deelnemers. De ervaring heeft geleerd dat de startbewijzen snel zijn uitverkocht.

Het marathonweekend begint op zaterdag 15 april met Your Marathon Challenge, The Marathon Rotterdam Walks (5km, 10km, 15km), de NN Kids Runs (1 en 2,5 kilometer) en de City Run (4,2 kilometer). Op zondag 16 april volgen de internationale marathon inclusief NK en de ¼ Marathon. De start van de marathon is om 10.00 uur, de laatste loper wordt feestelijk binnengehaald om circa 16.30 uur. 

Inschrijven kan via https://www.nnmarathonrotterdam.nl/inschrijven/

Foto’s: Pim Ras

Rotterdam Marathon 2022 FOTO ; Pim Ras
Nieuwsoverzicht