Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Anne Luijten & Noah Schutte

Briefwisseling tussen Anne Luijten & Noah Schutte

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Eigenlijk hoef ik je deze week natuurlijk geen brief te schrijven, want je bent gewoon weer op Nederlandse bodem en ik heb je afgelopen weekend nog gesproken. Maar… ik kon het toch niet laten. Jij bent inmiddels geselecteerd voor het EK Cross, gefeliciteerd! Ik vond het wel heel indrukwekkend hoe sterk je liep met al twee tien kilometers in je benen en een lange vliegreis met negen uur tijdsverschil slechts een paar dagen voor de race. Je zult denk ik maar wat blij zijn dat je komend weekend even niet in actie hoeft te komen!

Ik was ook erg blij met mijn race. Ik heb me de afgelopen vijf jaar zelden kunnen meten met de Nederlandse top, en als ik die kans al had was ik na een lang seizoen in Amerika nooit op mijn best. De laatste keer dat ik de Warandeloop liep was ook al vijf jaar geleden, toen ik nog een junior was. Ik was dus erg benieuwd of ik me staande zou kunnen houden tussen het seniorengeweld!

We hadden ons in ieder geval erg goed voorbereid op de wedstrijd: we hebben al maanden geen atletiekbaan meer gezien en trainen alleen maar in de bossen, wat natuurlijk goed is voor de cross. Dat is trouwens wel mede uit noodzaak, want de baan op Papendal wordt gerenoveerd. Dat zal nog wel maanden duren, want het is nu te koud om de toplaag aan te brengen. Best onhandig, want het wordt steeds vroeger donker en nu kunnen we niet van de verlichte (gras)baan gebruik maken en moeten we ons behoorlijk haasten om onze trainingen voor het donker te kunnen voltooien – in het bos is natuurlijk geen licht en vroeger dan 15.30 uur beginnen lukt ook niet, want we hebben veel atleten met werk/schoolverplichtingen.

Maar goed, elke donderdag hebben we op de velden van Papendal specifiek getraind op het parcours van de Warandeloop, door het lopen van een rondje met scherpe bochten, korte steile heuveltjes, en vorige week donderdag zelfs imitatie-boomstammen! Dat laatste was maar goed ook, want wie me over de boomstammen heeft zien gaan zondag, kan beamen dat dat er niet bepaald soepel uitzag. Zonder het trainen van die boomstammen was het helemaal drama geweest ? !

Dankzij een klein pijntje in mijn knie was ik trouwens wel genoodzaakt de laatste 10 dagen al te taperen: we wilden geen risico nemen en hadden alle dubbele trainingen eruit gehaald. Misschien achteraf wel een zegen, al die extra rust! In ieder geval ben ik heel blij met mijn tweede plek en ik kan niet wachten op de Sylvestercross. Mijn gok is dat jij die na zo’n lang seizoen dit jaar overslaat en na het EK Cross even rust pakt, maar zo niet dan zie ik je daar!

Groetjes en heel erg veel success op het EK!

Anne

**Oproep: Heb jij een vraag voor Noah of Anne? Of een specifiek onderwerp waar je hun mening over wil? Stuur ons een berichtje via hardloopnetwerk@hotmail.com en wie weet schrijven ze er binnenkort wel over!**

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten