Home Voorpagina Briefwisseling tussen Anne Luijten en Noah Schutte

Briefwisseling tussen Anne Luijten en Noah Schutte

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Bedankt voor je laatste brief! Ik vond het echt heel leuk om te lezen over het vinden van je eigen weg tijdens het trainen in Amerika en het zoeken naar de balans tussen trainen en rusten. Je vertelde ook over je Nederlandse trainer Bram Wassenaar. Laat ik hem nou toevallig vorige week ontmoet hebben! Ik was met Loopland Gelderland op trainingsstage in Portugal, en daar was Bram Wassenaar ook, samen met Andrea Deelstra! Zij zaten daar al twee weken en het was erg leuk om een duurloop met ze af te werken waarin ze ons de omgeving lieten zien (Andrea hardlopend en Bram op de fiets). Ook heb ik af en toe gezellig met ze gekletst in het lokale koffietentje. Van zo’n wijze coach en zo’n ervaren atlete kan ik natuurlijk nog veel leren!

Helaas kon ik niet veel hardlopen, want ik had een aantal dagen voor vertrek wat achillespeesklachten gekregen en daar wil je geen risico mee lopen. Andrea staat er natuurlijk bekend om dat ze haar hardlooptrainingen combineert met alternatieve trainingen. Ik mocht heel lief haar fiets lenen, zodat ik elke dag lekker buiten kon fietsen. Dan is alternatief trainen gelijk niet zo erg meer. Dat vind ik wel mooi van het hardloopwereldje hoor: in de wedstrijd ben je elkaars concurrent, maar daarbuiten is het altijd gezellig.

Voor mijn tweede training van de dag ging ik dan vaak aquajoggen (hardlopen in het water red.), maar dat ging niet helemaal goed…. Merel van der Marel, die ook met onze groep mee was, hield me gezellig gezelschap voor de zaterdagsessie in het binnenzwembad van het hotel. Op een gegeven moment raak ik mijn voet tegen een scherpe rand onder water aan de zijkant van het bad. Dat was me eerder die week ook al overkomen alleen na een tijdje begon het nu toch wel pijn te doen. Na 20 minuten vraag ik Merel of ze er even naar kan kijken. Ik het bad uit, en zodra ik dat doe ligt er ineens overal bloed! Ik bleek een toch wel diepe snee in mijn voet te hebben en met dat water van het zwembad dat zich vermengde met het bloed, leek het wel alsof mijn voet er helemaal aflag in plaats van een sneetje. Kortom, ik heb dus onbedoeld dat hele zwembad op stelten gezet en was daarna aan twee voeten geblesseerd: rechts mijn achilles, links de wond in mijn voet… Ik kan er stiekem wel een beetje om lachen hoor. Wie blesseert zich nou tijdens het aquajoggen..?! Zo goed als het eind 2017 ging (met mooie prestaties bij de Warandeloop en de Sylvestercross), zo gek verloopt 2018 tot nu toe bij mij.

Ik heb een paar dagen rust moeten nemen want al heelt de wond snel, ik wilde niet het risico lopen dat door de druk op de voet van het hardlopen in combinatie met het afrollen van de voet, de wond weer openspringt. Want volgende week is het NK Cross! Maar vanaf morgen eerst lekker het WK Indoor kijken. Dat zal voor jou met het tijdsverschil wel wat lastiger zijn!

Ik zag trouwens dat Portland een hoop sneeuw heeft gehad. Wij nu ook! Heeft dat je trainingen nog erg beïnvloed? R.C. (coach Rob Conner red.) heeft jullie toch niet te veel in Chiles (klein indoorbaantje met smalle bochten red.) laten lopen hoop ik?

Groetjes,

Anne

Foto’s: Loopland Gelderland

[logo-slider]

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten