Home Laatste NieuwsDe week van... De week van: Minke Bisschops

De week van: Minke Bisschops

door hardloopnetwerk

Elke week geven wij een inkijkje in het leven van een topsporter. De eerste week van 2018 namen wij de week van Minke Bisschops door. Minke won het afgelopen jaar goud op het EYOF in Hongarije.

Door Jasper Boot

Onderstaand heb ik een overzicht uit een weekje uit mijn leven gegeven. Het is een bijzondere week, omdat het een vakantieweek is. Normaal sta ik elke morgen om 07.00 uur op en ga naar school tot 16.00 uur. Ik zit in 4 HAVO met als profiel NT. Vervolgens heb ik hetzelfde trainingsprogramma als onderstaand beschreven.

Maandag

Ik heb uitgeslapen tot 13.00 uur, omdat ik het met Oud & Nieuw laat had gemaakt. Samen met mijn vriendinnen hadden we een gezellig avond. We hadden gekletst, muziek geluisterd, lekker gegeten en naar vuurwerk gekeken. Later die dag hebben we met vrienden van mijn ouders gegeten en het spel ‘Weerwolven’ gespeeld.

Maandag is voor mij één van de twee dagen dat ik geen training heb en dan heb ik altijd veel tijd voor het maken van huiswerk.

Dinsdag

Dinsdag heb ik weer uitgeslapen en daarna een rustige dag gehad.

Rond 16.30 uur zijn we naar de atletiekbaan van AV Unitas en het RTC gereden (20 km van mijn woonplaats). Op dinsdag heb ik altijd training bij mijn club Unitas. Gelukkig krijg ik dan ook training van mijn trainer van RTC, Joachim, en ook veel van mijn trainingsmaatjes zijn er dan ook.

Normaal bestaat mijn training op dinsdag uit een aantal versnellingen, een kort loopprogramma en de sprongkracht te trainen (met twee benen over de hordes springen). Vandaag hadden we een afwijkende training. We begonnen met stabiliteitsoefeningen op een grote fitnessbal en hebben dat vervolgens ongeveer ’n uurtje gedaan. Vervolgens hebben we op onze frequentie getraind en als laatste de sprongkracht trainen m.b.v. de hordes.

Om 19.00 uur was ik weer thuis en hebben we gegeten en ben ik om 22.30 uur naar bed gegaan.

Woensdag

Vandaag ben ik iets eerder opgestaan en heb ik voorzichtig in mijn schoolboeken gekeken. Ik moet dit jaar meer tijd besteden aan school, omdat ik het een moeilijk jaar vind.

Om 17.00 uur zijn we weer naar Sittard vertrokken. Vandaag heb ik training met de RTC groep A. Mijn training bestond toen uit coördinatie over de horden, daarna werd onze tijd van 30-50 m gemeten. Dit doen we m.b.v. de ‘poortjes’ vanuit de startblokken. Dit hebben we in totaal vier keer gedaan.

Als laatste moesten we een beetje kracht doen om het te leren, omdat mijn trainer mij nog een beetje te jong vindt om écht kracht te doen.

Om 20.30 uur was ik weer thuis en heb ik gegeten en ben ik om 22.15 uur naar bed gegaan.

Donderdag

Vandaag heb ik tot 13.00 uur in bed gelegen. Ik was nog erg moe van de overige dagen. Later op de dag ben ik met mijn moeder gaan winkelen.

Om 18.00 uur zijn we weer naar Sittard gereden. Donderdag is vaak de “zwaarste training” en na het rekken hebben we eerst nog tussen de hoedjes gerend om onze paslengte te trainen en zijn we vervolgens naar buiten gegaan. 120-150-180-120 stond op het programma. De eerste keer 180 meter dit jaar en dat viel gelukkig mee. Normaal bestaat mijn programma uit niet langer dan 150 meter.

Vrijdag

Vandaag heb ik geslapen tot 10.00 uur en daarna ben ik met mijn moeder naar mijn opa gegaan die een week in het ziekenhuis heeft gelegen. Ik was blij dat hij weer thuis was.

Om 16.00 uur ben ik naar Sittard gereden waar elke vrijdag stabiliteitstraining, van fysiotherapeut Frans, op het programma staat. Ook heb ik nog een behandeling gehad, omdat ik een beetje last heb van mijn rug. ’s Avonds ben ik nog naar vriendinnen geweest.

Zaterdag

Om 9.30 uur ben ik weer aanwezig in Sittard voor mijn RTC training. Op het programma stonden 4 maal 30 meter vanuit het startblok. Vervolgens een korte training over de hordes. Daarna 80 – 120 – 120 – 80 meter en daarna beginners oefeningen voor krachttraining. Om 13.30 uur was ik weer thuis en heb de rest van de dag niks zinnigs meer gedaan.

Zondag

Ik ben om 10.30 uur opgestaan en heb mijn huiswerk gemaakt. Morgen begint school weer. De zondag is voor mij altijd een sportvrije dag en doe ik dus altijd rustig aan. ’s Middags ben ik naar mijn vriendin Inez geweest. Vervolgens heb ik nog wat gegeten, dit stuk afgemaakt en ben ik omstreeks 21.30 uur naar bed gegaan.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten