Home Laatste NieuwsDe week van... De Week Van… Jesse Fokkenrood

De Week Van… Jesse Fokkenrood

door hardloopnetwerk

Voor ‘De Week Van’ mogen we dit keer meekijken met de trainingsweek van Jesse Fokkenrood (rechts op de foto). Hij is de regerend Nederlands Kampioen cross bij de junioren-B en traint deels bij het U-Track Running Team onder leiding van coaches Jack van der Walle en Wouter Heinrich, en deels bij het Regionaal Trainingscentrum Atletiek Midden- en West Brabant (RTC MWB).

Hallo! Ik ben Jesse Fokkenrood en ben 17 jaar oud. Ik ben een middellange afstandsloper en de 800 en 1500 meter zijn mijn favorieten afstanden. Op deze afstanden heb ik dan ook de meeste prijzen gewonnen. Ik train nu 6 keer in de week. Daarnaast zit ik in Havo 4 op het Oosterlicht College in Nieuwegein.

Maandag 8/4:

Vandaag moest ik om kwart over acht al in de les zitten en ik was om twee uur klaar met school. ’s Middags stond er een duurloop van 40 minuten op het programma . Meestal doe ik na een duurloop nog wat core-oefeningen. De duurloop ging vrij soepel maar het tempo was niet al te hoog. Na mijn duurloop heb ik mijn huiswerk afgemaakt. Daarna lekker op de PlayStation met vrienden. Al met al een rustig dagje.

Dinsdag 9/4:

Meestal is dinsdag mijn langste dag. Ik zit vandaag van kwart over acht tot half vijf op school. Als ik thuis kom heb ik weinig tijd voor mijn huiswerk, omdat ik om kwart voor zes in de bus zit naar Oosterhout, waar ik mijn baantraining doe bij Scorpio onder leiding van Herman Vrijhof en Henk Rams (trainers RTC MWB, red). Dit is één van de keytrainingen van mijn week. Er stond een pittige training op het programma, namelijk 4x400m-5x300m-6x200m. De training ging erg goed. Meestal ben ik tegen tienen thuis. Ik eet nog wat en ga vaak meteen naar bed om goed mijn rust te pakken.

Woensdag 10/4:

Woensdag is ook wel een lange dag alleen met veel tussenuren in mijn lesrooster. Gelukkig hoef ik niet super vroeg naar school dus ik kon wat langer slapen dan normaal. ’s Middags heb ik een duurloop gedaan van 45 minuten met aan het eind nog 5 versnellingen de dijk op. De benen voelden nog wel zwaar van de dag ervoor. ’s Avonds geef ik nog looptraining met mijn vader aan het hockeyteam van mijn zusje bij Hc Houten. Nadat ik de training had gegeven heb ik thuis natuurlijk naar Ajax-Juventus gekeken. Ik ben groot Ajax-fan dus het was wel een spannende wedstrijd.

Donderdag 11/4:

Op donderdag moet ik tot drie uur naar school. ’s Middags zit ik altijd achter mijn PlayStation met vrienden. Op donderdag staat er meestal een extensieve baantraining op het programma in Utrecht bij U-track. Deze baantraining was vandaag erg relaxt omdat ik de volgende dag een wedstrijd liep. Ik heb 20 minuten ingelopen, wat loopscholingsoefeningen gedaan en afgesloten met 8x100m, dit om mijn benen op spanning te brengen voor de wedstrijd van morgen. Na de training nog wat gegeten en vroeg naar bed gegaan om goed uitgerust te zijn.

Vrijdag 12/4:

Vandaag moest ik vroeg naar school en was ik om drie uur weer klaar. ’s Middags heb ik veel gerust vanwege de wedstrijd. Ik liep om 20:00 uur een 800m in Gouda. Dit was de eerste wedstrijd van het baanseizoen. Tijdens deze wedstrijd wel wat last van mijn hamstrings gekregen. Nadat ik thuis was ben ik naar bed gegaan om goed te herstellen van deze wedstrijd.

Zaterdag 13/4:

Zaterdagochtend moest ik weer vroeg op om mijn baantraining te doen in Gilze Rijen met mijn loopmaten van het RTC MWB. Vandaag stond er op het programma: 1x(5x600m) 1x(4x600m) 1x(3x600m). Het tempo werd per serie hoger. Ik had nog wat last van mijn hamstrings van de wedstrijd van gister waardoor de training erg moeizaam ging. Ik heb hem gelukkig wel gewoon af kunnen maken. ’s Middags heb ik met een aantal hardlopers van het RTC MWB gepokerd. Super gezellig natuurlijk. ’s Avonds heb ik voor de tv gehangen en de wedstrijd van Ajax gekeken. Rond tien uur ben ik mijn mandje ingegaan..

Zondag 14/4:

Eerst lekker uitgeslapen. Vandaag stond er een rustige duurloop van 40 minuten op het programma en deze heb ik maar meteen in de ochtend gedaan. Ik moest een laag tempo lopen omdat ik mijn hamstrings nog licht voelde. Meestal is zondag een dag dat ik niet veel doe en dus lui ben. Ik heb een beetje voetbal gekeken op de televisie en achter mijn PlayStation gezeten. In de avond heb ik nog wat huiswerk gemaakt voor de volgende dag.

Al met al weer een lekkere drukke week gehad!

Foto: Max Kooijmans Photography

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten