Home Laatste NieuwsEvenementen Nabeschouwen met Minke Bisschops

Nabeschouwen met Minke Bisschops

door hardloopnetwerk

Minke Bisschops won vorige week op het EYOF goud op de 100 meter. De Limburgse atlete wist met een tijd van 11.52 seconden als eerste over de finishstreep heen te komen. Ook wist zij op de slotdag nog met het 4 x 100 meter team een zilveren medaille te winnen. Wij besloten om haar een aantal vragen te stellen.

De 100 meter geldt als het koningsnummer van de atletiek en jij won deze afstand ook nog eens op het EYOF. Wat ging er door je heen na de wedstrijd?

Ongeloof, gevolgd door geluk en blijdschap. Toen ik mezelf op het grote scherm zag, drong het tot me de door dat ik goud gewonnen had en kwamen alle emoties in mij naar boven. Gelukkig waren mijn trainer Joachim, mijn atletiekvrienden en familie er om dit mooie moment met mij te delen. Ook het feit dat ik de eerste atlete van het Nederlands team met een gouden medaille was, maakte mij extra trots.

Wat maakt deze afstand voor jou de mooiste afstand om te lopen?

De explosiviteit, alles wat je in je hebt er uit rennen, maakt de 100 meter voor mij het mooiste onderdeel in de atletiek. Ook het gevoel dat je echt tegen elkaar “strijdt” over een korte afstand maakt het een mooi onderdeel.

Op zaterdagavond won je ook nog met de 4 x 100 dames zilver. Hebben jullie vooraf veel geoefend met het doorgeven van het stokje?

In verhouding met de andere teams, hebben wij niet veel getraind. Één keer op Papendal en twee keer op de inloopbaan in Györ. Ondanks dat, hebben wij het EJK-limiet gerend. Wel denk ik dat we met meer trainingen hadden kunnen winnen. Maar ik ben trots op ons team, Zoë, Suzanne en Anna!

Het hele jaar door train je voor de 100 meter. Een afstand waar natuurlijk niet veel tijd is om een ‘fout’ te herstellen. Wat is volgens jou het geheim om een goede 100 meter te lopen?

Ten eerste een perfecte start. Het is namelijk zo dat als je start goed is, heb je al een kleine voorsprong op de rest. Ook is technisch en ontspannen lopen erg belangrijker. En niet te vergeten, een grote paslengte. Met een grote pas ga je sneller vooruit. De start is wel nog een dingetje waar ik aan moet werken. ‘

Als je één dag met een andere atleet/atlete zou mogen ruilen, met wie zou je dat dan doen?

Dit is een moeilijke vraag, want hier heb ik nooit echt bij stil gestaan. Maar dan denk ik toch Elaine Thompson. Het gevoel dat je de snelste sprintster ter wereld bent, ook al heb je niet de ideale lengte voor een sprintster, zo wil ik ook zijn. Ook vind ik haar heel spontaan!  Verder is Usain Bolt ook altijd mijn idool geweest.

Hoofdfoto: Instagram Minke Bisschops

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten