Home Laatste NieuwsEvenementen Nabeschouwen met Anna Hightower

Nabeschouwen met Anna Hightower

door hardloopnetwerk

Vorige week won de talentvolle Anna Hightower een bronzen medaille op het EYOF in Hongarije. Anna doet niet alleen aan topatletiek, maar is ook nog eens jeugdinternational van het nationaal voetbalelftal. Wij besloten Anna wat vragen te stellen over het EYOF en over haar toekomst.

Vorige week won jij in Hongarije brons op de 3000 meter. Met welke verwachting begon jij aan de wedstrijd?

Ik wilde de wedstrijd in gaan met totaal geen verwachtingen, omdat ik daar altijd behoorlijk zenuwachtig van word. Maar toen ik de dag van tevoren de deelnemerslijst bekeek, stond ik derde geplaatst met 12 seconden voor op de vierde. Toen raakte ik wel heel eventjes in de stress. Maar mijn ouders en vriendinnetjes daar hielpen me om niet aan de lijst te denken en gewoon die wedstrijd te lopen.

Naast atletiek ben je ook nog jeugdinternational met voetbal en ga je natuurlijk nog naar school. Hoe combineer jij atletiek, voetbal en school?

Sinds vorig jaar ben ik van het Thomas a Kempis college overgestapt naar het Beekdal Lyceum, omdat het Beekdal een Loot-school is. Ik merk het verschil heel erg. Zij helpen mij namelijk ontzettend goed als ik weer eens een dag (of meer) school moet missen vanwege voetbal of hardlopen. Ik kan mijn gemiste toetsen dan gemakkelijk inhalen en ook hoef ik beeldende vorming en gym niet te volgen. Ook met al deze hulp is het soms wel zwaar, maar dit jaar heb ik het gelukkig weer gered: over naar 4 vwo.

Tegen welke atleet/atlete kijk je op en kun je veel van leren?

Op dit moment kijk ik het meeste op tegen Jasmijn Lau en Floor Doornwaard. Zij hebben laatst goud en brons gewonnen op de 5000 meter tijdens het EJK in Grosseto en Jasmijn is deze winter ook nog 5e geworden bij het EK cross in Sardinië. Aan dit soort toernooien wil ik in de toekomst ook graag deelnemen. Ik zit in dezelfde trainingsgroep als Jasmijn en Floor en mag dus al hun mooie verhalen aanhoren. Zij zijn allebei heel serieus met hun sport bezig en daar kan ik nog veel van leren.

Hoe vond je het om mee te doen aan het EYOF? Wat maakt zo’n toernooi bijzonder?

Het was voor mij de allerleukste ervaring die ik tot nu toe heb mogen meemaken. Ik heb ontzettend genoten van alles wat op me af kwam: de openingsceremonie, het olympisch dorp, de kleding, de sporters uit allerlei landen met wie je in aanraking komt, het stadion en ga zo maar door. Het is zo’n bijzonder toernooi, omdat je een team bent en samen tegen andere landen strijd, maar buiten de atletiekbaan zijn het allemaal vrienden en vriendinnetjes. Wij hebben bijvoorbeeld veel kleding en van die pinnetjes geruild met andere landen en dan leer je heel veel aardige mensen kennen. Ik heb daar veel vrienden en vriendinnen aan over gehouden.

Als je ooit zou moeten kiezen om mee te doen aan het WK vrouwenvoetbal of het WK atletiek, wat zou jij dan kiezen?

Deze vraag wordt mij wel vaker gesteld (haha) en eigenlijk geef ik altijd weer hetzelfde saaie antwoord, en dat is dat ik het echt niet weet. Ik heb ook ontzettend gave dingen bij het voetballen mogen meemaken en ik hou ook heel erg van die sport. Ik blijf dan ook beide sporten zo lang mogelijk combineren en dan zien we later wel wat het gaat worden.

Hoofdfoto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten