Home Laatste NieuwsDe week van... De week van Anna Hightower

De week van Anna Hightower

door hardloopnetwerk

Anna Hightower heeft niet alleen talent voor hardlopen, maar kan ook erg goed voetballen. De atlete van Loopgroep Gelderland hield voor ons haar weekplanning bij. Wisten jullie dat elke zondagavond om 19:00 uur bij de familie Hightower de samenvattingen van de Eredivisie worden gekeken?

Door Jasper Boot

Maandag 9:05-15:00 school

17:50-19:30 voetbaltraining

Dinsdag 8:15-15:00 school

Rust/huiswerk/afspreekdagje

Woensdag 9:55-16:45 school

17:50-19:30 voetbaltraining

Donderdag 9:05-12:00 school

16:00-18:00 hardlooptraining

Vrijdag 9:05-10:45 school

17:50-19:15 voetbaltraining

Zaterdag Voetbalwedstrijd
Zondag Duurloopje met papa en mama, huiswerk en afspreken

Zo ziet mijn gemiddelde week er dus ongeveer uit. Op maandag heb ik lekker het eerste uur vrij, meestal slaap ik dan wat langer door, maar als ik die dag een proefwerk heb dan herhaal ik soms nog even wat stof. Als ik uit school kom, dan ga ik eigenlijk altijd eerst wat eten (ik ben echt een vreetzak) en kijk ik tv. Daarna begin ik met tegenzin aan mijn huiswerk. Om 5 uur maak ik me klaar om naar de voetbaltraining te vertrekken. Ik fiets samen met een teamgenote (het enige andere meisje in mijn team).  We spreken om 10 voor half 6 af bij haar huis en fietsen dan samen verder (ik vind het altijd erg gezellig, maar dat is ook wel nodig, want zonder een beetje afleiding kom je de Arnhemse heuvels niet op ). Na het trainen douchen we en fietsen we weer samen (dit keer extra hard) naar huis, want we mogen Hollands Next Topmodel namelijk niet missen.

Dinsdag is een beetje mijn rustdagje qua sport. Als ik veel toetsen heb, dan  probeer ik veel te leren. Maar soms spreek ik ook af met vriendinnen en dan gaan we gezellig samen lunchen bij Bagels & Beans. Op dinsdag is er wel training bij Loopland Gelderland (mijn hardloopclubje onder leiding van Honore Hoedt), maar die sla ik eigenlijk altijd over, omdat ik anders elke dag zou sporten en dat is op mijn leeftijd wel iets te veel.

Op woensdagochtend krijg ik vioolles (ik heb dan de eerste 2 uur vrij, yes). Ik vind viool spelen heel leuk en ik probeer ook dagelijks te oefenen met mijn vader (hij speelt dan mee op de piano), maar dat lukt helaas niet altijd. Woensdag is een behoorlijk vermoeiende en drukke dag voor mij, omdat ik altijd tot kwart voor 5 les heb. Ik ben dan om 5 uur thuis, dus dat is wel altijd even stressen om op tijd te komen op de voetbaltraining. Hieronder kun je zien wat we allemaal doen op een ‘gemiddelde’ voetbaltraining. Als ik om half 9 thuis kom, dan ben ik echt uitgeput en ga ik, nadat pappie super lekker eten voor mij heeft klaargemaakt, lekker slapen.

17:50-18:00 à rondootje. Dat is een soort lummelen waarbij het team de bal zo vaak mogelijk probeert rond te spelen en 2 mensen de bal moeten afpakken.

18:00-18:15 à warming up. We doen oefeningen als ‘hakkenbillen’ en ‘kruispas’, daarna sprinten we nog een aantal keren en doen wat rekoefeningen.

18:15-18:30 à techniekspelletje. Bijvoorbeeld: in tweetallen proberen zo vaak mogelijk over te koppen of over hoog te houden.

18:30-19:00 à positiespelletje. Hier gaat het niet om scoren (er staan zelfs geen doelen in het veld), maar om de bal zo lang mogelijk in jouw ploeg te houden op een klein veldje. Als je 15 keer hebt overgespeeld als team krijg je een punt.

19:00-19:30 à eindpartijtje. Dit is gewoon een wedstrijdje tussen twee teams. Het team dat verliest moet alle goaltjes, pionnen en ballen opruimen. Dat is dus een extra motivatie om heel erg je best te doen.

Zoals ik al zei is dit niet precies wat we elke training doen, maar zo krijgen jullie toch wel een beetje een beeld van wat ik op dat voetbalveld allemaal uitvoer.

Donderdag heb ik een kort dagje op school. Dit komt omdat ik op een LOOT-school zit. Dat houdt in dat ik vakken als beeldende vorming, gym, maatschappijleer en CKV niet hoef te volgen. Om half 4 vertrek ik met de fiets naar Mariëndaal (een landgoed midden in het bos met heuvels, waar we tijdelijk trainen omdat de baan op Papendal wordt vervangen). Ik vind trainen in het bos geweldig, omdat je dan zo’n lekker crossgevoel krijgt. Ik hoop ook echt dat ze lekker de tijd nemen met de baan. We lopen altijd 20 minuten in, doen de wat loopscholing , een aantal versnellingen en daarna begint het programma. In de herfst trainen we eigenlijk alleen maar lange afstanden, om de basisconditie te verbeteren voor het crossen. We lopen verschillende rondjes die variëren van 800 meter tot 1,5 km. Ik vind dat veel leuker dan het korte harde werk wat we in de zomer doen. Als ik thuis kom ga ik lekker douchen en eten. Daarna komt het leukste moment van de week: Expeditie Robinson kijken.

Op vrijdag zit is ook lekker kort op school. Als ik thuis kom, dan relax ik wat en maak ik mijn huiswerk. Om 10 over 5 vertrek ik weer naar de voetbaltraining. De vrijdagtrainingen zijn minder zwaar en lang dan de andere trainingen, omdat we zaterdag altijd een wedstrijd hebben. Op vrijdag bespreken we ook onze tactieken voor zaterdag.

Zaterdag hebben we een voetbalwedstrijd. Eén keer in de twee weken spelen we thuis en een keer in de twee weken uit. Als we uit moeten is het vaak behoorlijk lang rijden (50 min-1 uur en 30 min). We spelen namelijk in een landelijke competitie. Soms is dat best vervelend, omdat je dan de hele zaterdag weg bent, maar ik heb het ervoor over hoor! Op dit moment doen we het niet slecht, maar ook niet bijzonder goed in de competitie. We hebben nog geen wedstrijd verloren, maar ook nog niet gewonnen. Laten we hopen dat de eerste 3 punten deze week voor SML (mijn voetbalclub) zijn.

Mijn hardloopwedstrijden waren vorig jaar eigenlijk ook allemaal op zaterdag. Ik vond het dan wel eens moeilijk om het voetballen af te zeggen, omdat ik dan toch een beetje het idee had dat ik mijn team in de steek liet. Dit jaar zijn gelukkig bijna alle crossen op zondag en kan ik dus lekker allebei doen.

Zondag doe ik (als ik geen hardloopwedstrijd heb tenminste) een lekker duurloopje met mijn papa en mama op Warnsborn (supermooi natuurgebied met een heide en veel bos). Mijn ouders zijn niet meer de snelste, maar dat maakt me niet uit. Het is ook wel goed om niet altijd je longen uit het lijf te rennen. We lopen vaak hetzelfde rondje van ongeveer 50 minuten, maar soms rennen we ook maar gewoon ergens heen en kijken we waar we uitkomen. Dan zijn we vaak wel wat langer onderweg. Daarna maken we altijd even tijd voor een horecamomentje op het terras van Hotel-Restaurant Groot Warnsborn (dat is heel belangrijk voor ons haha). Verder doe ik niet heel veel op de zondagen, behalve afspreken en mijn huiswerk doen. Om 19:00 zit de hele familie Hightower met een bordje eten op schoot, voor de buis om de samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden te bekijken. Daarna staat bij ons Zondag met Lubach op!

Hoofdfoto: Max Kooijmans

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten