Home Laatste NieuwsDe week van... De week van Maureen Herremans

De week van Maureen Herremans

door hardloopnetwerk

Hoe ziet een week er van een topsporter uit? In de week van Maureen Herremans geeft de atlete een inkijkje in haar week. De hink-stap-springer vindt springtrainingen uiteraard het leukst, maar om optimaal te presteren is nog veel meer nodig. 

Maandag Sprinttraining
Dinsdag School

Krachttraining

Woensdag School

Springtraining

Donderdag Werken
Vrijdag School

Krachttraining

zaterdag Springtraining

Werken

zondag Rust

Maandag

Maandag heb ik de hele dag vrij van school. Soms moet ik ’s ochtends of ’s middags een paar uurtjes werken, maar deze week niet. Overdag heb ik tijd om aan school werken. ’s Avonds heb ik van 19:15 tot 21:15 een sprinttraining in Tilburg. Aan het begin van de training doen we altijd buikspieroefeningen en core oefeningen. Daarna doen we vaak een lange warming up. Deze week deden we na de warming up onder andere sprintjes over hekjes en met sleepgewichten.

Dinsdag

Op dinsdag moet ik naar school in Tilburg. Deze week had ik maar 1 uurtje les: van 9:30 tot 10:30. Als ik thuiskom van school, ga ik wat eten en me omkleden voor de krachttraining, waar ik om 12 uur mee begin. Op dinsdag doe ik altijd een krachttraining in Best. Ik heb zelf een sleutel van de baan, dus ik kan gaan trainen wanneer ik wil. Deze week is een wat zwaardere week. Dat houdt in dat het meer herhalingen zijn en de gewichten iets zwaarder zijn. Ik doe meestal 1,5 tot 2 uur over deze training. Na de training heb ik de rest van de dag niet zoveel meer te doen. Ik ga dan een beetje relaxen of aan school werken.

Woensdag

Woensdagochtend moet ik vroeg naar school. De les begint om 8:45 en ik ben om 13:45 weer uit. Ik ben dan rond 15:00 thuis. ’s Avonds heb ik een springtraining in Tilburg. De training begint om 19:15 en is rond 21:15 weer afgelopen. Ook bij deze training doen we aan het begin core oefeningen. Hierna deden we stand ver sprongetjes over een hekje. Het hekje werd steeds verder weggezet. Dit deden we zowel 2-benig als 1-benig. Hierna gingen we korte aanloopjes doen (9-pas), waarbij we ook weer over een hekje moesten springen. De afzethouding moesten we dus zo lang mogelijk vasthouden om over het hekje te springen. Ook hier werd het hekje steeds verder weggezet. Na de training hadden we een ‘toetje’…: korte sprintjes heen en weer, zonder rust.

Donderdag

Ik ben op donderdag ook weer vrij van school en kan dus lekker uitslapen. Ik moet werken van 13:00 tot 17:00. Als ik thuis kom heeft mama lekker gekookt en kan ik meteen aanschuiven. Donderdag heb ik rustdag en hoef ik ’s avonds niet te trainen. Meestal ga ik dan lekker op de bank hangen.

Vrijdag

Om 10:30 heb ik een les op school. Ik ben weer lekker vroeg uit, namelijk om 12:00 uur. De les is iets eerder afgelopen en ik ga samen met een vriendin nog even aan een groepsopdracht voor school werken. Als ik thuis kom, ga ik lunchen en me omkleden voor de 2e krachttraining van deze week. Ik train van 14:45 tot 16:45 in Best, met de muziek lekker hard aan. Aan het einde van de training moet ik vaak nog wat korte sprintjes doen. Deze week moest ik 8x30m sprinten.

Zaterdag

Op zaterdagochtend heb ik weer een springtraining in Tilburg, mijn favoriete training! De training begint om 9:45 en duurt ongeveer 2 uur. We beginnen meestal in het krachthonk met wat oefeningen. Daarna gaan we lekker naar buiten. Deze week gingen we 30 metertjes sprinten, uit stand en vliegend. Dit deden we om te kijken hoe het met de snelheid zit. Vervolgens gingen we springen. We deden een aantal sprongetjes uit 3-pas, 5-pas en 7-pas. De afstanden hebben we opgemeten, zodat we ook hier kunnen kijken hoe we ervoor staan. ’s Middags heb ik tijd om aan school te werken of lekker te relaxen. Van 15:00 tot 21:00 moet ik weer werken.

Zondag

Dit is mijn rustdag. Het verschilt erg wat ik op deze dag altijd doe. Soms ga ik met een vriendin ergens lunchen of ga ik op bezoek bij oma, even bijkletsen. Maar ik doe ook wel eens niet veel meer dan aan school werken of shoppen in de stad.

Foto: Evert Woutersen

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten