Home Laatste NieuwsDe week van... ”In de modewereld is alles best wel last minute”

”In de modewereld is alles best wel last minute”

door hardloopnetwerk

Ik ben Roos, 18 jaar, en zit nu in mijn laatste jaar van het vwo. Naast natuurlijk atletiek en school doe ik nu ook sinds een jaar modellenwerk. Vooral dat laatste zorgt er nog wel eens voor dat mijn planning door de war raakt. In de modewereld is alles best wel last minute (heb ik zelf ook al gemerkt). Zo heb ik wel eens gehad dat ik de avond van te voren te horen kreeg dat ik de volgende dag naar London zou gaan. Allemaal wel super leuk, maar hierdoor blijft er soms minder tijd over om te trainen. Deze week was het rustig op school en ook qua modellenwerk, dus bleef er lekker veel tijd over om te sporten! 

Door de redactie

Zaterdag

Eerst stond er voor dit weekend een shoot in Spanje op de planning, maar die werd helaas verplaatst vanwege het slechte weer. Maar nu had ik wel tijd om te gaan trainen met Paultje (modelcoach) en met een ander model van mijn bureau. Dit was in Amsterdam-Zuid, maar voordat de workout begon hadden we afgesproken even wat te drinken en bij te kletsen. Om 12 uur was het tijd voor de workout en die was best pittig… De workout was een afwisseling tussen cardio-oefeningen en kracht oefeningen. Het resultaat: een uur lang lekker dood gaan. Vervolgens gelijk in de trein gestapt en naar leiden geraced om daar mee te doen aan de testwedstrijd. Dat was misschien niet de handigste combinatie, een workout en wedstrijd, maar het was vooral een wedstrijdje om weer een keer op de baan te hebben gelopen. Ik liep de 600 meter en het ging opzich wel prima. Mijn benen waren alleen nog een beetje moe van de workout. Na al dat sportte was het tijd voor iets anders. Een vriendin was net 19 geworden en twee andere vriendinnen hadden een surprise party georganiseerd voor haar. Was erg leuk! 

Zondag

Na lekker uit te hebben geslapen, vooral met dat uurtje korter deze nacht, ging ik helpen bij Leiden Atletiek met de clinics. Ik mocht de verspringclinic doen. Verspringen is alleen niet helemaal mijn specialiteit, maar het was wel erg leuk om te doen. Ondertussen voelde ik de spierpijn van de workout best wel…  In de avond heb ik dus nog even een halfuurtje los gelopen en wat gerekt en gestrekt. 

Na lekker uit te hebben geslapen, vooral met dat uurtje korter deze nacht, ging ik helpen bij Leiden Atletiek met de clinics.

Maandag

Maandag is een lekker kort dagje op school voor mij (maar 3 lesuren) en begin ik pas rond 12 uur. Soms doe ik daarom alvast een workout (met oefeningen van Paultje) op maandagochtend en stap ik daarna op de fiets om naar school te gaan. Vandaag echter niet, want ik voelde nog steeds aardig wat spierpijn. Nadat ik thuis kwam van school ben ik even gaan wandelen/powerwalken, wat ook een goede manier is om in shape te blijven voor modellenwerk. Meestal gaat mijn zus mee, maar die zit door de weeks helaas in Utrecht, dus vandaag ging ik met mijn oortjes op pad. De rest van de middag en avond heb ik aan mijn schoolwerk gezeten. 

Dinsdag

Na een wat langere dag op school heb ik twee uur de tijd voordat we gaan eten en daarna samen met mijn vader en broertje op de fiets springen om naar de training te gaan. Dinsdag hebben we meestal een wat korter en sneller programma op de baan. We beginnen zoals altijd met inlopen en oefeningen, hierna volgt een kort duurloopje in het Leidse hout. Daarna terug naar de baan voor wat loopscholing en nog wat coordinatieloopjes en dan kan het echt programma beginnen. Vandaag stond op het schema 5 x 300m. We trainen op dinsdag met best een grote groep, dus altijd genoeg mensen om mee mee te lopen. Als laatste op het programma staat nog even uitlopen. Meestal doen we na de training nog met een groepje 10 min wat buikspieroefeningen en dan naar huis om op te warmen met een lekker kopje thee.

Woensdag

Vandaag zit ik tot het 8e (4 uur) op school. Lekker laat dus en na een goede pauze op de bank, begin ik eindelijk aan mijn schoolwerk. Vandaag is een rust dagje en doe ik verder niks qua sport en probeer ik op tijd te gaan slapen. 

Nadat ik thuis kwam van school ben ik even gaan wandelen/powerwalken, wat ook een goede manier is om in shape te blijven voor modellenwerk.

Donderdag

Ook op donderdag begin ik lekker laat op school. Na school moet ik vrij snel door naar de training. Rond 5 uur fietsen mijn broertje en ik naar de baan toe. Dit keer is het grootste deel van de training in het Leidse Hout. Het begint met inlopen in het bos, vervolgens weer oefeningen en wat loopscholing. Dan begint het programma. Meestal is donderdag wat rustiger en langer. Eerst doen we een rondje van ongeveer 7 min op rustig duurtempo en vervolgens nog 2x een ronde van ongeveer 1000m in het Leidse hout en deze mogen wat harder van onze trainer. Dan nog even uitlopen en vervolgens doen we ook vandaag na de training met een groepje nog wat buikspieroefeningen. Hierna fiets ik door naar een vriendin, waar we hebben afgesproken met een groepje vriendinnen van school en vermaken we ons de rest van de avond met 30 seconds, altijd leuk 😉 

Vrijdag

Normaal zit ik op vrijdag van het 1e tot het 8e op school, maar vandaag gelukkig niet. Het is namelijk goede vrijdag en voor het eerst sinds jaren hebben we vrij van school gekregen. Mijn zus gaat mee als leiding op een kamp van atletiek en die breng ik in de ochtend samen met mijn broertje weg met de auto. Vervolgens doet Sander (mijn broertje) mee met mijn workout in het krachthonk van Leiden Atletiek. Hierna rijden we weer terug naar huis. In de middag spreek ik nog af met een vriendin om te gaan lunchen en dan was dit het alweer voor deze week. 

Groetjes, Roos

Foto: Instagram Roos van Elk

Note: Carousel will only load on frontend.
Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten