Home Laatste NieuwsDe week van... De week van: Merel van der Marel

De week van: Merel van der Marel

door hardloopnetwerk

Elke maand geven atleten een inkijk in hun leven als topsporter. Deze week is Merel van der Marel aan de beurt. De atlete uit Zwaanshoek behoort tot één van de snelste loopsters van haar lichting.

Monday

De start van een nieuwe week. Om 08:00 uur vertrek ik op de fiets naar school en kom om 15:00 weer thuis. Vaak relax ik eerst een half uurtje en neem een snack. Ik trek mijn sportoutfit aan en doe van 16:00 tot 17:30 krachttraining. Buikspieroefeningen, core, krachttraining… alle oefeningen kosten redelijk wat tijd, maar ik vind het een hele fijne training! Spotify workoutafspeellijst aan en gaan! Soms doe ik na het avondeten nog een korte fietstraining om de vermoeidheid van de krachttraining eruit te fietsen. Nog snel wat huiswerk. Moe maar voldaan kruip ik in bed.

Tuesday

Nadat ik thuiskom van school eet ik eerst wat om daarna naar de duinen te vertrekken. Ik doe een intervaltraining van in totaal 11 kilometer (inclusief in- en uitlopen). Na elke kilometer interval dribbel ik 60 seconden door. Meestal loop ik 2 kilometer in en 1 km uit. De snelheden variëren: ik vind het fijn om rond mijn omslagpunt te trainen. Vandaag rende ik op mijn gevoel, gewoon wat lekker loopt (4.00 – 4.25 min/km) Eiwitshake erin en door naar Joost voor een fysiosessie. S’avonds na het avondeten doe ik nog wat buikspieroefeningen die ik volg via YouTube (ja echt, en het is nog zwaar ook 😉

Wednesday

Mijn rooster voor school wisselt een aantal keer per jaar, maar op dit moment heb ik op woensdag vrij in de ochtend hallelujaaa! Om 07:45 sta ik op, eet snel wat en kleed mij om voor een wisselduurloop in de duinen. Zo’n 10 kilometer en heel wat herten verder ben ik klaar. Daarna douchen, eten en ik spring op de fiets voor een kort dagje school. Super fijn gevoel: de ochtend is net voorbij, maar je bent al heel productief geweest, heerlijk! In de avond blijf ik meestal thuis, maar soms heb ik nog zin om een zwemtraining van 30 minuten te doen (met het oog op de hopelijk toekomstige triathlon). Kort maar krachtig. Ik zwem dan mee met de groep van de reddingsbrigade in Heemstede. Zonder badmuts, want daar vind ik mezelf nog te langzaam voor, haha!

Thursday

Om 15:10 ben ik blij dat de dag school erop zit. Na al die uren in een leslokaal gezeten te hebben, heb ik zin om te sporten. Ik app mijn pa of het uitkomt met zijn werk om te gaan wielrennen. Om 16:50 pakken we de racefiets, bidon en nog véél meer dingen (zie mijn vorige post). Vandaag deden we een half rondje ringvaart. 32 kilometer, meestal zijn we iets langer dan een uur bezig. Als we thuis komen en gedoucht zijn, staat het eten klaar op tafel. Pasta Bolognese à la mama, yum! Na het maken van wat huiswerk, kruip ik lekker op de bank voor de eerste aflevering van Expeditie Robinson.

Friday

Saturday

Na ongeveer een aantal jaar één per week krachttraining per week, ben ik nu overgestapt op 2 keer per week. Na mijn blessure wil ik sterker en meer belastbaar worden. Met twee keer per week en wat aangepaste, nieuwe oefeningen voel ik mij sterker en fitter. Mijn blessure gaat de goede kant op, so happy me! Na de krachttraining heb ik een teamuitje met de AVH-milasquad, gezellig!

Sunday

Goodmorning! Eerst een lekker ontbijtje met het gezin. Een uurtje later ben ik ready to run! In de middag schrijf ik deze blog en maak ik nog wat huiswerk. Ik facetime met Famke, die nu in Amerika zit en kook in de avond een curry. Een hele relaxte zondag als je het mij vraagt.

Natuurlijk ziet elke week er anders uit. Meestal heb ik 4-5 looptrainingen per week. Soms zwem ik 2 keer per week, maar ik sla het ook weleens over. Sinds ik de racefiets heb, gebruik ik ‘m 1 á 2 keer per week. Wat ik wel elke avond doe is even stretchen en foamrollen. 

Hopelijk vond je het leuk om te zien hoe een trainingsweek er bij mij ongeveer uitziet!

Hoofdfoto: Instagram Merel van der Marel

Ps: Wil jij meer weten over Merel van der Marel? Bekijk dan haar site via de volgende link: https://www.merelvandermarel.com/single-post/2017/09/10/Help-Een-week-als-topsporter

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten