Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Noah Schutte & Anne Luijten

Briefwisseling tussen Noah Schutte & Anne Luijten

door hardloopnetwerk

Elke week schrijven Anne Luijten en Noah Schutte elkaar voor Hardloopnetwerk over wat hen bezighoudt. Beiden combineren een studie met hardlopen op hoog niveau – Noah aan de Universiteit van Portland in Oregon, Amerika; Anne, die haar studie in Portland net heeft afgerond, in Utrecht. In deze briefwisseling hebben ze het over de verschillen tussen Nederland en Amerika, het combineren van studie en sport, en de actualiteit binnen de atletiek.

Door Noah Schutte

Hi Anne!

Bedankt voor de brief! Ik heb mijn draai zeker weer gevonden. Ik woon nu in een huisje met drie teamgenoten dus dat is erg leuk. Daarnaast is het natuurlijk heel anders dan vorig jaar. Wat vorig jaar als een spannend avontuur voelde, voelde nu veel meer als thuiskomen! Zoals je zegt zijn de meeste lopers hier al lang basiswerk aan het doen, terwijl ik bij aankomst net weer twee weken aan het lopen was. Gelukkig begrijpt mijn coach dat en heb ik rustig de tijd om op te bouwen voordat de crossen weer beginnen. Ik ben hier nu al drie weken en mijn eerste wedstrijd is pas over een maand!

Jouw reden om naar de VS te gaan is vergelijkbaar met die van mij en (denk ik) ook veel andere atleten. Het Amerikaanse schoolsysteem is veel meer op sport gericht en dat maakt het makkelijker te combineren. Waar mijn universiteit in Nederland totaal geen flexibiliteit toonde in het geval van een tentamen in dezelfde week als een stage of internationale wedstrijd, is dat hier allesbehalve een probleem! Ik heb zeker met plezier mijn bachelor gedaan, maar mijn situatie omtrent de combinatie studie en hardlopen is zeker verbeterd. Grappig ook dat we qua bachelor en master precies de omgekeerde weg bewandelen. Laat me alsjeblieft weten hoe het is om nu in Nederland te studeren en of onze ervaringen overeenkomen!

Naast een nieuwe studie ben je ook in een nieuwe groep terecht gekomen. Na 5 jaar met de Portland Pilots zit je nu weer bij een Nederlandse loopgroep. Ik heb zelf het gevoel dat de dynamiek anders is op meerdere vlakken. Wat zijn volgens jou zoal de verschillen? En moet je er nog aan wennen of voel je je al op je plek? Hopelijk heb je het goed naar je zin en ik kijk ernaar uit om weer van je te horen!

Groetjes,

Noah

Ben jij benieuwd wat Anne naar Noah schreef? Lees haar brief naar Noah via de volgende link: https://hardloopnetwerk.nl/briefwisseling/

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten