Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Anne Luijten & Noah Schutte

Briefwisseling tussen Anne Luijten & Noah Schutte

door hardloopnetwerk

Elke week schrijven Anne Luijten en Noah Schutte elkaar voor Hardloopnetwerk over wat hen bezighoudt. Beiden combineren een studie met hardlopen op hoog niveau – Noah aan de Universiteit van Portland in Oregon, Amerika; Anne, die haar studie in Portland net heeft afgerond, in Utrecht. In deze briefwisseling hebben ze het over de verschillen tussen Nederland en Amerika, het combineren van studie en sport, en de actualiteit binnen de atletiek.

Door Anne Luijten

Hoi Noah!

In je laatste brief vroeg je me hoe het is om in Nederland te studeren na vijf jaar Amerika. Nou, dat is wel even wennen! Ik heb elke dag om 16:00 uur training, maar moet ook regelmatig op die tijd in de collegebanken zitten, en ik kan mezelf niet in tweeën splitsen… Sommige colleges zijn niet verplicht, dus mijn college op donderdagmiddag laat ik lekker voor wat het is, want ik vind het belangrijker dat ik op de training kan zijn. Natuurlijk kan ik ook niet naar de training gaan en die zelf in de ochtend afwerken, maar ik merk dat ik veel heb aan de feedback van Honoré, met name bij de loopscholing en qua looptechniek. En het is natuurlijk veel gezelliger!

Helaas heb ik op woensdagmiddag ook college, en die is wel verplicht. Dat betekent dat ik de krachttraining mis, heel vervelend! In Portland deden we nooit kracht, alleen wat werk met medicine-ballen en eigen lichaamsgewicht, maar dat was niet afgestemd op het individu. Juist op het gebied van krachttraining kan ik dus nog veel leren! Nu stem ik dat direct met de fysiotherapeut af en dat lukt ook wel, maar kost natuurlijk wel weer meer energie. En over 10 weken verandert mijn rooster weer, dus dan zal ik opnieuw een goede training-school combinatie moeten vinden…

‘‘Maar heb je dan geen topsportregeling?’’ Vragen mensen soms aan mij. Natuurlijk ben ik daar gelijk achteraangegaan, maar de universiteit zei dat ik daarvoor een topsportstatus moet hebben en de bondscoach vertelde me dat je die binnen de atletiek alleen krijgt als je hoog bent geëindigd op een senioren outdoortoernooi of hoog staat op de wereldranglijst.

Nou, dan houdt het snel op. Stiekem vraag ik me af of juist die categorie sporters die status nog wel nodig heeft, omdat die vaak toch al lang voor de sport gekozen hebben. Juist die categorie atleten daaronder kan wel wat extra hulp gebruiken. Maar ja, ik zeur niet hoor! Ik vind de combinatie sport en studie namelijk ook hartstikke leuk.

Verder voel ik me wel op mijn plek! Ik heb een heerlijke groep. Ik vind het vooral fijn dat we bijna elke dag samenkomen om te trainen, net als in Portland. Mijn huisgenoten zijn, net als bij jou, ook mijn teamgenoten dus daar kan ik mooi duurloopjes mee doen. Het leeftijdsverschil is hier wel groter en we trainen niet meer alleen met meiden, maar ook met jongens. Zorgt wel voor wat minder drama ?. Wat zijn voor jou de grootste verschillen qua trainingsgroep en dynamiek?

Succes met de komende trainingen!

Groetjes,

Anne

Ben jij benieuwd wat Noah aan Anne schreef? Via de volgende link: https://hardloopnetwerk.nl/briefwisseling-tussen-noah-schutte-anne-luijten/ kunnen jullie zijn laatste brief nog een keer lezen.

Hoofdfoto: Max Koojmans

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten