Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Noah Schutte & Anne Luijten

Briefwisseling tussen Noah Schutte & Anne Luijten

door hardloopnetwerk

Elke week schrijven Anne Luijten en Noah Schutte elkaar voor Hardloopnetwerk over wat hen bezighoudt. Beiden combineren een studie met hardlopen op hoog niveau – Noah aan de Universiteit van Portland in Oregon, Amerika; Anne, die haar studie in Portland net heeft afgerond, in Utrecht. In deze briefwisseling hebben ze het over de verschillen tussen Nederland en Amerika, het combineren van studie en sport, en de actualiteit binnen de atletiek.

Door Noah Schutte

Dag Anne!

Vervelend om te horen dat de college- en trainingstijden zo door elkaar lopen. Zelf had ik gelukkig altijd ’s avonds training en zat dat nooit in de weg met colleges overdag. Het grappige is dat ik het hier in Portland precies andersom heb. Zolang het niet door elkaar loopt vind ik alles best! Ja topsportregelingen zijn altijd een gedoe. Tijdens mijn bachelor kon ik wel een soort topsportregeling krijgen, maar daar had ik helemaal niks aan. De regeling was dat je extra herkansingen kon doen en je studie een jaar kon verlengen zonder extra collegegeld. Allemaal leuk en aardig, maar ik wilde mijn bachelor gewoon in 3 jaar halen. Ik kon het ook niet begrijpen toen ik een tentamen niet mocht verzetten omdat ik het jaar erna nog een herkansing zou hebben.

Minder drama met jongens in de groep?! Nee ik kan me goed voorstellen dat een gemixte groep minder drama met zich mee brengt. Ik was ook een groep gewend met meiden en veel verschil in leeftijden. Nu zit ik hier met 34 andere jongens en het leeftijdsverschil is maximaal 5 jaar! Iedereen is student en dat maakt het natuurlijk extra gezellig. Daarnaast hebben we op loopgebied hetzelfde doel en dat maakt dat er een strek teamgevoel heerst. Ook al loop je in Nederland ook in een “team”, het is toch anders als je ook echt als een team een wedstrijd in gaat. In het crossseizoen gaat het hier namelijk alleen maar om de teamscore, individuele resultaten zijn ondergeschikt.

Dit weekend heb ik met onze twee nieuwe Nederlandse aanwinsten (Jasmijn en Simon) een dagtripje gedaan naar Mt. Hood. Super gaaf om zo een mooie berg in de buurt te hebben. Met een bezoekje aan het hotel uit “De Shining”, een picknick met uitzicht op de bergtop en een “hike” naar een waterval hadden we een geslaagde dag! Hoe is de omgeving waarin je nu traint? Na 5 jaar regelmatig in Forest Park gelopen te hebben is het vast even wennen om weer in het vlakke Nederland al je rondjes te rennen. Heb je al wedstrijden op de planning staan?

Let me know!

Noah

Hoofdfoto: Instagram Noah Schutte

Heb je de laatste brief van Anne aan Noah gemist? Klik dan via de volgende link voor Anne’s laatste brief aan Noah: https://hardloopnetwerk.nl/briefwisseling-tussen-anne-luijten-noah-schutte/

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten