Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Merel van der Marel

Atlete van de week: Merel van der Marel

door hardloopnetwerk

Naam: Merel van der Marel

Leeftijd: 16 jaar (1 november word ik 17)

School: Hageveld Heemstede

Woonplaats: Zwaanshoek

Favoriete afstand en pr: 1500 meter in 4:21;78

Merel, wij liepen begin september tegen jou in Hoofddorp en waren nogal onder de indruk van je kwaliteiten. Over 5 kilometer deed je ‘slechts’ 17 minuten en 25 seconden! Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Sinds wanneer ben je begonnen met hardlopen?

Zes jaar lang heb ik gehockeyd. Ik werd weinig gewisseld, omdat ik het qua conditie goed aankon. Eén keer per jaar liep ik de Zilveren Kruis / Achmea loop in Haarlem (1200 meter). Nadat ik in mijn hockeyrokje won van alle meisjes, kreeg ik het idee dat ik hier wel aanleg voor heb. Ik deed mee met de 1K-runaway en won toen van de Nederlands Kampioene! Dat had ik nooit verwacht! Mede hierdoor ben ik in 2011 gaan kijken bij A.V. Haarlemmermeer, waar ik nu nog steeds train. Ik heb één jaar hockey en atletiek gecombineerd. Hierna heb ik besloten om door te gaan met atletiek. Al vrij snel kwam ik erachter dat kogelstoten en speerwerpen niet echt mijn ding zijn. Ik koos voor de MILA.

Ik ren nu 4 á 5 keer per week en ben net begonnen met 1 keer per week krachttraining. Ik wordt getraind door Ivar van der Marel (mijn vader), Klaas Lok en Joost Vollaard helpt mij met de krachttraining.

Het baanseizoen is net afgelopen. Ga je de komende maanden nog veel wedstrijden doen?

Ik ben nu naar de crossen aan het toewerken. De eerste cross wordt de Lotto Crosscup Mol (5500 meter, 6 november). Ik ga ook zeker meedoen aan het NK Indoor in Apeldoorn.

Afgelopen februari won je het Nederlands Kampioenschap op de 1500 meter bij de B-junioren. Verwacht je dit jaar wéér deze titel op jouw naam te schrijven?

Dat zou super zijn, maar je weet nooit hoe het loopt (letterlijk en figuurlijk). Ik geef altijd alles wat ik heb en doe wat ik kan. De 1500 meter vind ik echt een geweldige afstand! Een combinatie van spanning, snelheid en tactiek.

Momenteel verricht je extra werk in het krachthonk. Merk je veel verschil qua looptechniek sindsdien je aan krachttraining doet?

Krachttraining helpt mij om sterker en meer belastbaar te worden. Ik heb tot nu toe geen blessures gehad en wil dit graag zo houden. Bovendien vind ik het super leuk om deze training te doen! Veel variatie en een lekker muziekje op de achtergrond, helemaal top!

Wat zou voor jou het ultieme hoogtepunt zijn in jouw hardloopcarrière?

Mijn ultieme droom is het meedoen aan de Olympische Spelen en dan het liefst het podium haha! Het lijkt mij zó gaaf om mee te maken! Later wil ik heel graag meedoen met Diamond League wedstrijden en overal ter wereld een wedstrijd lopen. Dat lijkt mij wel wat!

Foto: Odile Verzantvoort

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten