Home Laatste NieuwsBriefwisseling Marcella Herzog: “Bij tegenslagen is het waardevol om een ‘support system’ te hebben”

Marcella Herzog: “Bij tegenslagen is het waardevol om een ‘support system’ te hebben”

door hardloopnetwerk

Marcella Herzog en Wilfred van Holst schrijven elkaar bijna wekelijks een brief. Wilfred combineert topsport met het coachen van atleten. Marcella traint bij het JJ Running Team in Arnhem. Vorige keer vertelde Wilfred aan Marcella in hoeverre zijn aanpak als coach verschilt van zijn coachingsperiode bij Team 4 Mijl. In deze brief vertelt Marcella over een aantal tegenslagen.

Hey Wilfred,

Balen dat je wedstrijd in Hannover niet verliep zoals je wilde! Ik vond het wel stoer van je dat je ondanks je indoor-antipathie vol vuur aan de start stond. Jammer van je tegenvallende tijd maar je hebt uiteindelijk wel een goede snelheidsprikkel gepakt! Ook tof om te lezen hoe je tegenwoordig als coach te werk gaat. Ik heb afgelopen zomer natuurlijk regelmatig met jouw gouden ‘combi sessie’ meegedraaid. Mooi wanneer atleten met totaal verschillende programma’s en trainingsdoelen tempo’s kunnen combineren!

“Mooi wanneer atleten met totaal verschillende programma’s en trainingsdoelen tempo’s kunnen combineren!”

Met mij gaat het verder goed! Het klopt inderdaad dat ik de Abdijcross in Kerkrade heb laten schieten. Ik heb namelijk een aantal weken met een achillespeesklacht(je) gezeten. Enorm balen omdat ik mijn groeiende vorm graag in wedstrijden wilde testen. Na een aantal weken van veel crosstrainen, koelen, massages en oefeningen voelt mijn achilles echter goed en onder controle. De “oorzaak” was ook vrij gemakkelijk te achterhalen. Na mijn verhuizing naar Arnhem heb ik in korte tijd conditioneel hele grote sprongen gemaakt. Zowel de tempo’s als kilometers zijn snel opgeschroefd. Hart, longen en hoofd vonden het prachtig maar voor mijn pees ging het net iets te snel.

“Na mijn verhuizing naar Arnhem heb ik in korte tijd conditioneel hele grote sprongen gemaakt. Hart, longen en hoofd vonden het prachtig maar voor mijn pees ging het net iets te snel.”


Hoe pak jij dat aan met tegenslagen? Met blessures heb toch altijd een kort moment dat ik volledig in de contramine verkeer, oranje fitnesszalen vervloek en het betreur dat dansen na 22.00 uur niet als cardiotraining telt. Toch kon ik deze keer snel schakelen. Ik heb mijn trainer vervloekt met zijn vreselijke trainingsschema’s maar het heeft wel aangeslagen! Vandaag heb ik op Warnsborn 8×1000 meter gedraaid en het voelt niet alsof ik veel verloren ben.

Marcella met een deel van haar ‘support system’

Bij tegenslagen is het super waardevol om een soort ‘support system’ te hebben. Danaïd Prinsen en ik schoppen elkaar regelmatig de deur uit als iemand een training uitstelt of zelfmedelijden dreigt te krijgen😉. Wanneer je op de crosstrainer staat, het zweet in druppels lang je gezicht sijpelt en je je afvraagt waar je in godsnaam mee bezig bent zijn bemoedigende Whatsappjes ook heel fijn!

Bij tegenslagen is het super waardevol om een soort ‘support system’ te hebben.

Ook had ik vorige week mijn Elliptigo Doop! Eigenlijk had ik deze vorm van alternatieve training afgezworen. Een kolossale step, ver boven de grond uitreikend, windhappen op zo’n achterlijk apparaat…Het beeld stond me simpelweg tegen. Ook staat het imago van deze sportbeoefening haaks tegenover dat van wielrennen. Koersen is charmant en ‘sexy’. Dansen op je pedalen, alles snel en gesoigneerd… En ja, stiekem vond ik de bijbehorende witte sokjes, retro veterschoentjes, kekke Rapha broekjes en andere esthetische stijlregeltjes best leuk. Maar goed… zondag werd ik na kort tegenstribbelen door de heer Van der Wielen op dit gevaarte gezet. En eerlijk is eerlijk… na 20 minuten begon ik het toch best leuk te vinden. Hoewel ik me een soort kermisattractie voelde had ik na 90 minuten een super voldaan gevoel! Misschiennnnnnn zelfs voor herhaling vatbaar 😉!


Hoe zit het met jouw aankomende wedstrijden? Ik vond de ideeën die je had geopperd rondom trainingsstage trouwens goed klinken! Gran Canaria, Sierra Nevada, Font Romeu of ergens in France… Wat de locatie ook wordt, ik hoop wel dat je wat legendarische combi sessies in elkaar gaat draaien 😉! Zullen we volgende week weer een rondje hollen rond de Baggelhuizerplas? Ik duik nu weer snel in mijn thesiswerk. We spreken elkaar gauw!

Groetjes,

Mars

Meer weten over Marcella? Volg haar op Strava of Instagram of neem een kijkje op haar website: www.marcellarunstheworld.com!

Hoofdfoto: door Barbara Kerkhof


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten