Home Laatste Nieuws Review ElliptiGO: Leuk, Efficiënt & Effectief

Review ElliptiGO: Leuk, Efficiënt & Effectief

door hardloopnetwerk

Hardloopnetwerk’s Anne Luijten schafte anderhalf jaar geleden een ElliptiGO aan, een soort stepapparaat waarmee je de hardloopbeweging nabootst. Sindsdien krijgt ze regelmatig vragen over dit apparaat. Tijd voor een review!

Update: Ook topatlete Jacelyn Gruppen deelde inmiddels haar ervaringen met de ElliptiGO. Voor een Q&A over de ElliptiGO klik je hier.

Anne: “Toen ik in de eerste maanden van 2018 last kreeg van pijn aan mijn achilles die maar niet overging, moest ik maandenlang alternatief trainen. Dat betekende in de praktijk óf buiten fietsen óf naar de sportschool om binnen te trainen op de fiets of de crosstrainer. Vooral de sportschool was verschrikkelijk saai en eentonig. Ik hou er niet van om me binnen in het zweet te werken, elke dag weer. Veel liever fiets ik buiten, maar fietsen staat erg ver van de hardloopbeweging af en ik had moeite mijn hartslag op acceptabel niveau te krijgen. Mijn humeur werd er niet beter op.

De oplossing: een ElliptiGO

Omdat vrij snel duidelijk was dat het ging om een langdurige blessure besloot ik – na het inwinnen van informatie bij meerdere topatleten – een ElliptiGO aan te schaffen. Ik besloot tot de aankoop en dankzij de supersnelle service van ElliptiGO Benelux stond mijn nieuwe trainingsapparaat de volgende dag al te glimmen in de achtertuin! Voor lezers die niet weten wat een ElliptiGO is: het is eigenlijk een crosstrainer zoals je die in de sportschool hebt, maar dan zonder dat je je armen beweegt. Je maakt de hardloopbeweging maar hebt geen afzetfase, waardoor je lichaam geen klappen hoeft op te vangen. Hierdoor is het een uitstekende alternatieve trainingsvorm. De ElliptiGO heeft een aantal grote voordelen:

Voordeel 1: Plezier! De ElliptiGO is een leuk alternatief om heerlijk buiten te trainen en gaat best hard, zo’n 20 kilometer per uur. Je vliegt als het ware over de wegen en komt weer eens ergens anders dan als je lopend de omgeving verkent. En het is een stuk minder saai dan de fiets of de sportschool! Bovendien reageren veel voorbijgangers verbaasd en vrolijk als ze je zien voortbewegen op dit bijzondere vervoermiddel.

Voordeel 2: Uitstekende alternatieve training. De beweging lijkt meer op de hardloopbeweging dan fietsen, en daarnaast komt je hartslag hoger uit dan op de fiets het geval is. Ik heb de ervaring dat ik redelijk makkelijk de hartslag van mijn hardlooptrainingen haal, met name dat van rustige, normale, en snelle duurlopen. Je kunt er ook je intervallen op afwerken. Je hoeft dus ook niet meer urenlang op de fiets te zitten om je conditie op pijl te houden, maar kan gewoon de duur van je hardlooptrainingen aanhouden.

Voordeel 3: Kan zowel buiten & binnen. Buiten rijden is natuurlijk het allerleukste, maar je kan de ElliptiGO met slecht weer ook binnen zetten. Dit deed mede-atlete Elsbeth Ciesluk veel in aanloop naar het Nederlands Kampioenshap 3km indoor, waar ze verrassend goud won:

Groot apparaat, weinig onderhoud

Het is natuurlijk wel een behoorlijk groot apparaat, dus je moet wel de ruimte hebben. Als je driehoog in een flatje woont is het misschien niet de beste investering, want je kan de ElliptiGO niet makkelijk de trap optillen of in een halletje manoeuvreren. De ElliptiGO is gelukkig wel een behoorlijk stevig apparaat: zo heb ik hem zonder problemen in de auto vervoerd naar een familieweekend. In de anderhalf jaar dat ik de ElliptiGO gebruik, heb ik nooit iets hoeven vervangen. Af en toe maak ik de rails, waar de wielen doorheen glijden, schoon om zand- en blubberresten te verwijderen (ik rijd er regelmatig off-road mee), maar verder heb ik er geen onderhoud aan.

Aanvulling op looptrainingen

De ElliptiGO is niet alleen handig bij (langdurige) blessures, maar ook als je niet zo belastbaar bent. Als ik gewoon kan hardlopen, is de ElliptiGO een mooie manier om ‘s ochtends een ochtend ’duurloopje’ te doen voorafgaand aan de baantraining in de middag. Of als ik ergens een pijntje heb, ben ik sneller geneigd mijn duurloop te vervangen door een ElliptiGO-rondje, omdat ik weet dat ik toch hetzelfde trainingseffect bereik. Hiermee voorkom ik nieuwe blessures. Topatleten als Andrea Deelstra, Susan Krumins en Koen Naert gebruiken de ElliptiGO ook met dit doel.

Kopen of huren

Er zijn allerlei verschillende modellen: ik heb de ElliptiGO 8C, met 8 versnellingen. Het kopen van een ElliptiGO is natuurlijk niet goedkoop: het goedkoopste model, de 3C, is € 1,999.00, de 8C is € 2,799.00, en er is ook nog een superluxe 11R. Ben je normaal goed belastbaar maar heb je tijdelijk last van een blessure? Dan kun je er ook voor kiezen een ElliptiGO voor kortere of langere tijd te huren. Lezers van Hardloopnetwerk krijgen 10% korting op de normale huurtarieven. Meer info:  info@elliptigobenelux.com. Uitgebreide informatie over de 3C, 8C, en 11R kun je hier vinden.

Kortom, het is een efficiënte, effectieve en vooral enorm plezierige manier om je looptrainingen aan te vullen bij kleine pijntjes of lage belastbaarheid en in vorm te blijven tijdens blessures!”

– advertorial: Deze review is gesponsord door ElliptiGO Benelux. ElliptiGO had had echter geen invloed op de inhoud. –


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten