Home Laatste NieuwsDe week van... De Week Van…Manon Schoop

De Week Van…Manon Schoop

door hardloopnetwerk

Hoe trainen topatleten? In deze rubriek geven de beste atleten uit ons land een unieke en gedetailleerde kijk in hun trainingsweek. Deze week kijken we mee met de week van Manon Schoop (19). De Emmeloordse juniore werd Nederlands Kampioen bij het NK Indoor voor Senioren op het hoogspringen, met een prachtig hoogte van 1.88m, een verbetering van haar persoonlijk record met maar liefst 6 centimeter. Hiermee heeft ze zich ook gekwalificeerd voor het EK Atletiek onder 23 jaar dat in juli in Zweden wordt gehouden. Maar eigenlijk is ze niet eens een pure hoogspringster, maar een meerkampster:

“Hallo! Ik ben Manon Schoop. Ik ben 19 jaar en woon in Emmeloord. Ik studeer Bouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik ben lid bij AV NOP. Sinds 3 jaar train ik bij RTC Noord Atletiek in Heerenveen onder leiding van Sybout Wijma. Op dit moment train ik 7x in de week voor de meerkamp, waarvan 6x in Heerenveen en 1x in Emmeloord. Daarnaast ga ik 1x per week naar de masseur en ben ik onder behandeling van een fysiotherapeut, omdat ik wat last heb van mijn hamstrings.”

MAANDAG 11-03

“Van zondag op maandag ben ik bij een vriendin in Groningen blijven slapen. Maandagochtend begonnen mijn lessen om 10:30 uur. Meestal train ik op maandag om 16:30 in Heerenveen, maar nu kwam het zo uit dat ik tot 16:30 les had. Op maandag geeft Sybout, na de training in Heerenveen, om 19:00 ook nog een training in Groningen. Dit komt met mijn lesrooster mooi uit, want nu kan ik gewoon tot 16:30 naar school, tussendoor bij vrienden in Groningen avondeten, om daarna in Groningen mee te trainen. Deze training staan verspringen en aeroob vermogen op het programma.”

DINSDAG 12-03

“Op dinsdag begint de dag met een training speerwerpen om 08:45 uur in Heerenveen. Mijn lesrooster verschilt iedere week en het kan daardoor zijn dat ik na de training niet meer op tijd in Groningen kan zijn voor de lessen. Deze dinsdag sla ik school over, omdat de lessen dus gelijk zijn met de training. Na de training kon ik dus weer terug naar huis om daarna thuis met school bezig te gaan. ’s Avonds rijden we weer terug naar Heerenveen voor de tweede training van die dag. Dinsdagavond trainen we van 19:00 tot 21:00 korte sprint en support in de vorm van core- en heupschema. Na de dinsdagavond training ga ik vaak nog naar de masseur, zo ook deze dinsdag.”

WOENSDAG 13-03

“Op woensdagochtend hebben we om 08:45 krachttraining in Thialf. Ook vandaag vielen de training en lessen gelijk, waardoor ik opnieuw een vrije dag van school had. Na de training kon ik dus weer terug naar Emmeloord om thuis de gemiste vakken in te halen.”

DONDERDAG 14-03

”Doordeweeks kan ik ook altijd bij mijn oma in Wolvega logeren. Als ik om 08:30 moet beginnen in Groningen, is dat vanaf Wolvega makkelijker te bereiken en scheelt mij dat een uur reizen ’s ochtends. Dit was zowel donderdag als vrijdag het geval. Donderdagochtend reisde ik dus vanaf Wolvega naar Groningen. Deze donderdag ben ik om 12:30 al klaar op school en dus op tijd weer thuis en de rest van de middag vrij. ’s Avonds trainen in Heerenveen van 18:15 tot 20:15 hoogspringen en horde.”

VRIJDAG 15-03

”Ook op vrijdagochtend begon school om 08:30. Tussen school en trainen ben ik eerst terug gereisd naar Wolvega. ’s Middags heb ik eerst om 16:00 een afspraak bij de fysio. Aansluitend begint om 16:30 de zesde training van deze week in Heerenveen. Tijdens deze training zijn kogel, aeroob vermogen en kracht aan de beurt.”

ZATERDAG 16-03

”Zaterdags trainen we ’s ochtends in Emmeloord lange sprint, uithoudingsvermogen en core. Na deze training hebben we de rest van het weekend rust en begint maandag weer een nieuwe trainingsweek.”

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten