Home Laatste NieuwsDe week van... De week van: Sarah Peerik

De week van: Sarah Peerik

door hardloopnetwerk

Elke week nemen wij de week van een topatlete door. Vorige week namen wij de week door met Sarah Peerik. De atlete, die momenteel in 3 VWO zit, hield een week lang haar week voor ons bij.

Door Jasper Boot

Maandag

Mijn school begint altijd om 8.55. Ik zit nu in 3 VWO. Ik hoef maar 4 minuten te fietsen en kan daardoor slapen tot 8.00. Dat is wel erg fijn, want ik heb best wel veel slaap nodig haha. Maandag heb ik niet zo’n hele drukke dag en heb ik school tot 14.30.

Op maandag train ik ook bijna nooit.  Alleen in aanloop naar het cross-seizoen heb ik een paar keer een heuveltraining gedaan met LLG (Loopland Gelderland) bij Honore Hoedt. De training bestaat dan meestal uit 3 tot 4 keer de heuvel op van 900m en dan nog 5 keer 150m de heuvel op.

Eerst had ik altijd pianoles op maandag, maar daar ben ik sinds kort mee gestopt. Misschien dat ik het op den duur wel weer ga oppakken.

Maandag is voor mij ook de dag waarop ik kan afspreken met vriendinnen (als ik geen training heb). Ik ga meestal rond 21:00 naar bed.

Dinsdag

Dinsdag is best een drukke dag. Ik heb dan school tot 16:00 school en maak dan veel van mijn huiswerk. Om 18:30 train ik dan op de baan in Zutphen bij mijn eigen club, Hanzesport. Dit is lekker dichtbij. Ik hoef dan maar 15 min te fietsen.

Ik krijg training van Herman IJzerman. De training is niet al te zwaar. Ik doe dan bijvoorbeeld 4x 600 m of 6x 400m. Ik train dan vooral op snelheid. Op dinsdag doe ik na de training vaak ook nog core-stability.

Woensdag

Op woensdag heb ik tot 14:30 school. Vanuit school fiets ik dan naar het station en ga ik met de trein naar Arnhem. Daar heb ik dan krachttraining met de groep van Loopland Gelderland bij Joost Vollaard.

Ik vind dit altijd erg leuk en gezellig om samen met de andere meiden te trainen. Sinds kort traint Anna Eikendal ook mee, wat erg gezellig is! Soms eten we na de training nog met een aantal meiden wat bij Happy Italy. Rond 18:30 pak ik de trein terug naar Zutphen. Ik probeer dan nog wat aan mijn huiswerk te doen. Dan op de fiets terug naar huis, eten, nog wat huiswerk maken, Netflix kijken en daarna slapen.

Donderdag

Op donderdag heb ik eigenlijk school tot 16:00. Ik mag eerder weg omdat ik om 16:00 training heb in Arnhem op de velden van Papendal. Dit ook samen met LLG van Horore. Gelukkig krijg ik van school waar nodig vrijstelling. Heel relaxed. Mijn vader rijdt dan altijd. Dat is ook heel relaxed haha. Om te trainen voor  het cross-seizoen hebben  we een parcours uitgezet  van 700m. Deze doen we dan 7 keer . Wat ook leuk is aan de donderdagtraining is dat ik dan Anna Hightower weer zie! Altijd gezellig. We zijn dan rond 19:00 weer thuis. Eten, Netflix kijken en wat huiswerk maken.

Vrijdag

Vrijdag ben ik lekker op tijd vrij en spreek ik na schooltijd vaak af met vriendinnen.  Vrijdag is mijn sportloze dag. Ik werk vaak vast vooruit met mijn huiswerk, omdat ik er dan de tijd voor heb. Vrijdag is mijn relaxdag.

Zaterdag

Op zaterdag train ik op Groot Warnsborn om 10:00 met LLG van Honore. We hebben op Warnsborn een rondje van 850m en 1000m. Ik doe dan meestal een twee keer een dubbele ronde van  850m achter elkaar.

En daarna nog  4 keer een losse ronde van 850m. Soms wordt de training ook zo ingedeeld dat ik 2 van de 3 rondes (de eerste en de laatste)  met Jasmijn Lau en Floor Doornwaard mee kan lopen. Voor de prikkel doe ik het laatste rondje altijd wat sneller. Op zaterdag gaan mijn vader en onze hond Fenna ook altijd mee. Hij kan haar daar mooi uitlaten. De rest van de dag is het relaxen en huiswerk maken.

Zondag

Op zondag doe ik duurloop van 50 min. Dit doe ik samen met mijn moeder en anders fietst mijn vader mee.

De rest van de zondag ben ik vrij. Meestal ga ik dan ergens naartoe of spreek ik af. Anders maak ik huiswerk of bedenk ik nog wat andere plannen.

Hoofdfoto: persoonlijk eigendom Sarah Peerik

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten