Home Laatste NieuwsBriefwisseling ”Door ElliptiGO kan ik goed alternatief trainen”

”Door ElliptiGO kan ik goed alternatief trainen”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Haha, wat grappig dat jij het vertikte om met de sneeuw op het raarvormige indoorbaantje van UP te lopen. Buiten lopen is toch altijd het lekkerst! Fijn dat je ondanks de sneeuw toch goed hebt kunnen trainen. Bij ons was het hier natuurlijk een feestje, met al die mensen op de schaats. Ik kon er helaas niet te veel van genieten, want de achilles-blessure blijft aanhouden en ik was bang dat schaatsen het erger zou maken. Op vrijdag ging de rest van mijn familie lekker schaatsen, maar zat ik met 5 lagen kleding op de fiets… Brrr! Nou had ik ook wel in de sportschool kunnen trainen, maar na 3 dagen op dezelfde indoorfiets fietsen had ik een behoorlijke beurse kont en moest ik echt even wat anders! Ik heb wel het geluk dat mijn vader een mountainbikebedrijfje heeft en dat we dus genoeg mooie mountainbikes en bijbehorende spullen hebben (en dat hij me soms gezelschap houdt!)! Maar uiteindelijk ben ik zaterdag toch gezwicht en heb ik heerlijk een uurtje geschaatst op het IJsselmeer in Friesland. Verder ben ik dus vooral veel aan het fietsen en aquajoggen, en ik heb nu ook een ElliptiGO! Heel erg vet – ik kan lekker buiten trainen en krijg mijn hartslag veel hoger dan met fietsen en aquajoggen. Ik heb ook al menig leuke gesprekjes gehad, want iedereen vindt het natuurlijk maar een raar gezicht!

Verder ben ik dus vooral veel aan het fietsen en aquajoggen, en ik heb nu ook een ElliptiGO!

In mijn eerste jaar in Portland had ik ook last van een blessure, maar daar was alternatief trainen wel wat makkelijker dan hier. Met zowel een zwembad als een sportschool op de campus, waar je als student gratis gebruik van kan maken, is het wel heel makkelijk alternatief trainen! Maar gelukkig heb ik het hier nu -na even puzzelen- ook wel goed voor elkaar.

Nog even terugkomend op het WK Indoor –de Nederlanders deden het inderdaad super! We hadden natuurlijk maar een klein ploegje, maar wat een prestaties, met wat mij betreft de bronzen medaille van Nadine Visser als uitblinker. Aan de andere kant zat ik net als jij wel de hele tijd gefrustreerd voor de TV, vooral bij de 400 meters. Ik denk dat dat vooral aan (te) strenge officials lag -bij sommige diskwalificaties moesten de commentatoren echt heel hard zoeken in de beelden om een teen op de lijn te vinden. Ik leef dan zo mee met die sporters – zoveel dromen in duigen en zoveel zware trainingsweken voor niks!

Ik denk dat dat vooral aan (te) strenge officials lag -bij sommige diskwalificaties moesten de commentatoren echt heel hard zoeken in de beelden om een teen op de lijn te vinden.

Maar goed, even naar iets vrolijkers voordat ik afsluit. In Nederland is het cross-seizoen net afgelopen, maar in Amerika begint het baanseizoen al snel! Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jouw plannen zijn. Wat wordt het dit jaar? Focus vol op de 10.000m en proberen onder de 29 min te duiken? Of ga je toch voor de steeple, omdat je daar vorig jaar zo uitstekend op presteerde? Of weer een combi?

Ik hoor het wel!

Liefs,

Anne

* ElliptiGO heeft zich verbonden aan de ‘Vrienden van Hardloopnetwerk’. Lees hier meer over onze nieuwe vriend!

Foto: Instagram Anne Luijten

Note: Carousel will only load on frontend.
Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten