Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Marcella Herzog

Atlete van de week: Marcella Herzog

door hardloopnetwerk

Naam: Marcella Herzog

Leeftijd: 23

Werk: Marketingmedewerker Herzog Medical

Vereniging: Running 2000

Woonplaats: Arnhem

Favoriete afstand en pr: 5000 meter: 15.59.28 (Koblenz 2016)

Marcella Herzog (22) beleefde bewogen maanden de laatste periode. Ze behaalde haar Bachelor of Arts, werd knap 2e Nederlander op de Warandeloop in Tilburg en werd 3e tijdens de Sylvestercross in Soest op oudejaarsdag. Wij besloten Marcella Herzog uit te roepen als atlete van de week!

Op oudejaarsdag deed je voor het eerst mee aan de Sylvestercross in Soest. In het verleden deed je, op de Warandeloop na, nooit mee aan crosswedstrijden. Waarom heb je dit seizoen het roer omgegooid en doe je nu wel de crossen mee?

”Ik heb deze winter elke training heel rustig aan mijn basis gewerkt. Ik heb er bewust voor gekozen om de crosswedstrijden als specifieke prikkel te gebruiken. De Arnhemse bossen en de glooiende omgeving waren ideale trainingselementen in aanloop naar mijn crosseizoen.”

In januari ging je met jouw nieuwe groep een maand naar Zuid – Afrika om te trainen op hoogte. Op welke manier zijn de trainingen van Honoré Hoedt anders dan je vorige trainer(s)?

”Ik heb 4 jaar in Groningen getraind bij Eddy Kiemel. Binnen Team 4 Mijl ben ik geleidelijk van 30 km in de week naar 80/90 gegaan. Nu ik bij Honoré train zijn er 2 belangrijke elementen aan mijn trainingsschema toegevoegd: kracht- en heuveltrainingen. Honoré gelooft sterk in het belang van pure snelheid en ik kan echt zeggen dat ik een stuk sterker ben geworden! Helaas heb ik in Zuid-Afrika een knieblessure opgelopen waardoor ik het indoorseizoen volledig aan mij voorbij heb moeten laten gaan. Op dit moment doe ik er alles aan om mijn belastbaarheid te vergroten en mijn blessure onder controle te krijgen. Mijn vriend Wouter Ploeger begeleidt mij enorm goed in dit revalidatieproces.”

Langzamerhand komt het baanseizoen in zicht. Op welke afstand ga je je komende zomer voornamelijk richten?

”Ik ga mij hoofzakelijk op de 5000 meter richten. Vorig seizoen liep ik mijn eerste 5000 in Koblenz zonder zichtbare tijdswaarneming. Ik liep toen puur op gevoel, waarbij ik me in de flow van de wedstrijd zo machtig voelde dat ik de laatste 400 meter kon weglopen van het veld. Dit grandioze gevoel wil ik deze zomer evenaren. Ik denk dat ik grote stappen kan zetten en dat een tijd rond de 15.40 haalbaar moet zijn. Mijn pr op de 1500m pr zou ik richting de 4.15 willen aanscherpen.”

Op 19 januari kreeg je in Zuid – Afrika te horen dat je afgestudeerd bent voor jouw Bachelor of Arts. Hoe zie je jouw maatschappelijke carrière voor je?

”Momenteel werk ik binnen het marketingteam van Herzog Medical. Ik wil nog graag de binationale master ‘Nederland Duitsland’ studies volgen. Deze opleiding wordt deels in Duitsland en deels in Nederland gegeven. Duits-Nederlandse betrekkingen spelen een bijzondere rol spelen voor Europa en ik zou graag een spil zijn binnen deze arbeidsmarkt. Een andere (stiekeme) droom is het opzetten van een gave ‘concept store’ in Berlijn of München. Dit is echter wel  ‘toekomstmuziek’. De komende jaren wil ik mij eerst focussen op mijn loopcarrière!”

Wat is het ultieme doel van Marcella Herzog?

”Ik wil graag nog veel euforische momenten beleven, overwinning behalen, internationale toernooien meemaken en genieten van prachtige trainingsstages. Ik hoop binnen nu en 1,5 jaar mij in ieder geval een keer te kunnen meten met atleten op een internationaal podium. Uiteraard is het ultieme doel deelname aan de Olympische Spelen! Na mijn topsportcarrière hoop ik mijn Porsche 95 voor mijn Concept Store in München te parkeren ?.”

Hoofdfoto door Marcella Herzog

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten