Home Hardlopersverhalen Vera de Vries: ”Ik had het gevoel of ik alleen in Sneek was”

Vera de Vries: ”Ik had het gevoel of ik alleen in Sneek was”

door hardloopnetwerk

Het is zondagochtend 10 voor 7 een mooie tijd om op te staan. Buiten is het nog pikkedonker en de lantarens branden nog. Vandaag ga ik voor het eerst met zonsopkomst een stukje rennen. Reden 1: omdat ik daar mega veel zin in had en het warm genoeg was. Reden 2: omdat ik vroeg moest werken en anders pas ’s middags laat kon hardlopen.

Door Vera de Vries

Ontbijten, omkleden, horloge pakken en daar gaan we dan. 20 minuten voor 08:00 uur en ik ging de deur uit. En daar liep ik dan in het donker, lantarens nog aan, in de korte hardloopbroek en T-shirt dat in de normaliter koudere maanden (ik had het niet koud want het was al 15 graden buiten.)

Het was dood stil op straat en ik liep het rondje wat ik wel vaker hardloop, maar op een of ander manier voelde het of ik een ander rondje liep. De straten waar normaal veel auto’s over reden waren leeg en het was heel stil. Ik hoorde geen auto’s op de weg en ik zag geen mensen. Het enige wat ik hoorde waren mijn eigen voetstappen en de vogels. De lucht was helder met blauwe, gele, oranje en roze kleuren. Tot ik na 10 minuten een vrouw zag die de hond uit liet en mij verbaast aan keek (Die zal wel hebben gedacht: wat doet een meisje van 16 jaar oud voor acht uur buiten te rennen, die is knetter gek). Jk begroette de vrouw vriendelijk en rende verder. Om 8 uur werd het langzamer lichter, de zon kwam langzaam op en de eerste mensen waren onderweg met de auto of lieten de hond uit. 20 minuten geleden voelde het of ik de enige was die in Sneek woonde, maar langzamerhand waren de rest van de mensen in Sneek ook hun dag gestart.

De zon verlichte langzaam de gebouwen en ik genoot van de zonsopkomst. Ik vroeg mij zelf af waarom ik nooit eerder dit was gaan doen. Dus dit hoop ik vaker te kunnen doen, maar alleen als het warm genoeg is ’s ochtends want in de kou rennen hou ik niet van. Toen ik thuis kwam was ik er klaar voor om vier uur lang achter de kassa te zitten en ben ik na het omkleden (en niet te vergeten een grote maaltijd) richting de supermarkt gefietst.

Na vandaag kan ik iedereen aanraden om een keer vroeger uit bed te gaan dan gewoonlijk, want dan kun je veel meer doen op een dag en heb je een lange dag voor je. En niet te vergeten kun je dingen doen waar je normaal gesproken niet aan toe komt of geen tijd voor hebt.

Wil jij ook jouw hardloopverhaal met onze lezers delen? Klik dan hier om jouw verhaal in te sturen.

Foto: Vera de Vries

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten