Home Laatste NieuwsAtleet van de week ”Het ultieme doel is het bereiken van het EK atletiek in Berlijn”

”Het ultieme doel is het bereiken van het EK atletiek in Berlijn”

door hardloopnetwerk

Wouter Ploeger denkt dat hij met zijn huidige vorm meer kans maakt op deelname aan het EK Atletiek in Berlijn op de 800 meter, dan op de 1500 meter. Wij besloten Wouter Ploeger te interviewen als ‘Atleet van de Week’.

Door Jasper Boot

Het crossseizoen is inmiddels afgelopen. Hoe kijk je terug op het crossseizoen?

Over mijn crossseizoen ben ik gematigd tevreden. Het was een bewuste keuze om het eerste deel va1n het crossseizoen over te slaan (tot Soest) om te werken aan een paar zwakke punten. Helaas blijkt het aanpakken van de oorzaak van die zwakke plek iets lastiger dan gedacht. Hierdoor heb ik de Sylvestercross en een cross in België moeten overslaan. Op het NK Cross in Amsterdam kwam ik eigenlijk alleen voor goud, maar meer dan brons zat er helaas niet in.

Je was afgelopen winter op trainingskamp in Marokko? Waarom koos je juist voor die locatie?

De reden dat Marcella (Herzog, red.) en ik naar Marokko zijn geweest is omdat dit in de eerste plaats vrij goedkoop was en voor ons daarnaast makkelijk te bereizen was. Vorig jaar ben ik voor het eerst op hoogtestage geweest in Zuid-Afrika. Omdat dit erg goed beviel en mijn lichaam erg goed op de hoogte reageerde wilde ik dat deze winter opnieuw toepassen. Al met al was het afgezien van een week ziek zijn met her en der een sneeuwvlok 😛 zeker een prachtige stage! De mensen zijn erg gastvrij en de omgeving is prachtig. De volgende keer kies ik er alleen wel voor om er in een ander jaargetijde heen te gaan. Khalid Choukoud had dit eigenlijk al gezegd maar (helaas) ben ik af en toe erg eigenwijs.

Op het NK in Amsterdam kwam ik eigenlijk alleen voor goud, maar meer dan brons zat er helaas niet in.

Je bent ambassadeur van Herzog Medical. Wat draagt Herzog bij aan jouw sportieve prestaties?

De producten van Herzog Medical helpen mij in de eerste plaats om blessurevrij te blijven. Ik ben bijna nooit geblesseerd en heb dit mede te danken aan hun producten. Daarnaast helpt het mij om sneller te herstellen na een inspanning. Als schoonzoon van Harald heb ik het geluk dat Marcella en ik thuis onder andere een compry recovery tot onze beschikking hebben. Hier zit ik na een training regelmatig in om te herstellen.

Afgelopen zomer liep je in Stanford de 1500 meter in een tijd van 3:42,36. Wat zijn je doelen voor de 1500 meter deze zomer?

Mijn doelen op de 1500m voor de zomer zijn simpel. Ik wil mijzelf opnieuw verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Ik weet dat ik een stuk harder kan, maar ik weet ook dat ik geduld moet hebben. Het ultieme doel is het bereiken van de EK atletiek in Berlijn. Wel denk ik gezien mijn huidige vorm op dit moment een grotere kans te maken om dit toernooi te bereiken op de 800m dan op de 1500m.

Als schoonzoon van Harald heb ik het geluk dat Marcella en ik thuis onder andere een compry recovery tot onze beschikking hebben. Hier zit ik na een training regelmatig in om te herstellen.

Op welke prestatie ben je tot nu toe het meest trots?

Ik ben het meest trots op mijn prestaties van vorige zomer. Zoals vaker zat het na een goede winter in de maanden april, mei en juni flink tegen en was ik niet fit (Bloedarmoede). Waar ik in het verleden wel eens mijn kop liet hangen deed ik dat vorig jaar niet. Aan het einde van de zomer liep ik alsnog twee persoonlijke records. Op de tijd die ik toen op de 800m liep, ben ik misschien wel het meest trots. Mijn records stond daar namelijk al op sinds 2012.

Wat is je levensmotto?

Ik denk niet dat ik echt een levensmotto heb. Wel ben ik in het verleden hard geweest (af en toe nog steeds) in mijn oordeel over mensen. Ik probeer dit tegenwoordig zo veel mogelijk te vermijden. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten en van de buitenkant kun je vaak niet meteen zien wat er werkelijk in iemand schuil gaat of wat iemand ergens toe beweegt.

Foto: Max Kooijmans

Note: Carousel will only load on frontend.
Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten