Home Laatste NieuwsAtleet van de week Sanne Wolters-Verstegen: ”Ik hoop in Berlijn de finale te bereiken”

Sanne Wolters-Verstegen: ”Ik hoop in Berlijn de finale te bereiken”

door hardloopnetwerk

Sanne Wolters-Verstegen liep dit seizoen in Brussel onder de twee minuten op de 800 meter. De 32-jarige atlete van Rotterdam Atletiek hoopt op het EK in Berlijn een finaleplaats te bemachtigen. Wij besloten haar uit te roepen tot Atlete van de Week.

Door Jasper Boot

In Brussel liep je een aantal weken geleden onder de twee minuten op de 800m. Was dat een verrassing voor je?

Niet echt, de trainingen gaan beter dan ooit en de omstandigheden waren goed. Daarbij kreeg ik ook nog eens hulp van Suzanne Voorrips die mij wilde hazen, dus een snelle tijd zat wel in de verwachtingen.

Je liep tijdens de FBK Games de mijl. Hoe kijk je naar deze afstand als 800m loopster?

Mijn voormalig trainer Richard Kooijman hielp mij te herinneren dat ik toen ik nog 400m loopster was heb geroepen: “ik ga echt NOOIT een 1500m lopen”. Dat vond ik namelijk al ver. Een 1500m is me inmiddels niet vreemd meer, maar nog eens 109m extra maakte ik me wel wat zorgen om. Het leek me ontzettend ver. Gelukkig gingen de toploopsters niet super hard van start en kon ik mooi vanaf achteraan volgen. Bij het ingaan van de laatste ronde dacht ik nog “he’ we zijn er al bijna” en kon ik nog wat mensen inhalen. De laatste 100m was ik wel volledig verzuurd, maar achteraf viel het eigenlijk wel mee.

Mijn voormalig trainer Richard Kooijman hielp mij te herinneren dat ik toen ik nog 400m loopster was heb geroepen: “ik ga echt NOOIT een 1500m lopen”.

Je werd dit jaar op de 1500m vrij eenvoudig Nederlands Kampioene. Vind je het nog een leuke uitdaging om te doen?

Zoals het dit jaar ging eigenlijk niet. Zowel Sifan als Maureen stonden op de startlijst. Sifan was geblesseerd wat een logische reden is om af te melden, maar ik kan niet begrijpen dat Maureen dispensatie heeft gekregen. De organisatie heeft ontzettend hun best gedaan een mooi NK neer te zetten en als toppers dat niet op komen dagen gaat dat ten koste van het evenement.

Inmiddels ben je 32 jaar. Merk je dat je zorgvuldiger moet omgaan met je lichaam?

Niet heel bewust, doordat ik nu al vele jaren train heb ik ook goed leren luisteren naar mijn lichaam. Het is wel zo dat ik in de ochtend niet meer direct mijn bed uit kan springen en na 1 minuut mijn duurloop kan beginnen (ik moet nu eerst wat zwaaien/rekken). Daar tegenover staat dat ik niet meer bij ieder pijntje aangepast ga trainen, maar weet dat ik met sommige gewoon door kan lopen.

Afgelopen zondag liep je een sterke wedstrijd in Londen op de 800m. Geeft dat vertrouwen voor het EK-atletiek? En wat hoop je op het EK te bereiken?

Ja, stiekem had ik in zo’n snelle race natuurlijk op een betere tijd gehoopt, maar door een andere tactiek te proberen heb ik nu wel geleerd wat voor mij niet werkt en dat is ook een waardevolle les richting Berlijn. Ik hoop in Berlijn de finale te bereiken. De tijd van Londen (2.00.86) zou voldoende moeten zijn voor een finaleplek en doordat ik dat nu in een rommelige race heb gelopen, heeft dat me zeker vertrouwen opgeleverd.

De tijd van Londen (2.00.86) zou voldoende moeten zijn voor een finaleplek en doordat ik dat nu in een rommelige race heb gelopen, heeft dat me zeker vertrouwen opgeleverd.

Hoe kijk je aan tegen de ontwikkeling van Sifan Hassan?

Het is prachtig om te zien wat een atleet van wereldklasse Sifan is. En wat een bikkel. In Rabat liep ze eerst een Europees record 5km om vervolgens nog een training met 300’tjes te doen! Wel vind ik het jammer dat ze nu deel uitmaakt van het Nike Oregon Project. Er heerst m.i. toch een smet op Alberto Salazar en het zou zonde zijn als iemand met zoveel talent en doorzettingsvermogen als Sifan in verband wordt gebracht met doping door haar coach.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten