Home Laatste Nieuws Sanne Wolters-Verstegen stopt met topsport: ”Ik heb alles uit mijn carrière gehaald”

Sanne Wolters-Verstegen stopt met topsport: ”Ik heb alles uit mijn carrière gehaald”

door Tijn Piest

Sanne Wolters-Verstegen stopt met topsport. Dat werd donderdag bekend gemaakt en vandaag door haarzelf bevestigd. De 34-jarige middellange afstandsloopster veroverde in haar carrière zeventien Nederlandse titels en is nationaal recordhoudster op de 1000 meter indoor (2:38.72). Wolters-Verstegen heeft een razendsnelle tijd van 1:59.29 op de 800 meter staan en behaalde meerdere malen de halve finale op internationale toernooien. Wij stelden haar een aantal vragen.

Hoe kijk je terug op je atletiekcarrière?

”Met veel plezier en toch ook wel trots. Ik heb geweldige wedstrijden meegemaakt, hoogte- en dieptepunten. Maar vooral prachtige ervaringen opgedaan en een hoop geleerd.”

Waarom vond je de 800 meter, je favoriete afstand, zo mooi?

”Voor een 800 meter heb je zowel snelheid als duurvermogen nodig. Die combinatie maakt de trainingen gevarieerd. Daarnaast ben ik een trainingsbeest en als middellange afstandsloopster kan je lekker veel uren maken. Als je dan kan kiezen tussen Bradenton of Flagstaff zijn de trainingskampen voor MiLa toch op een stuk mooiere plaatsen.”

Op welke wedstrijd ben je het meest trots?

”De finale van de TrackTown Summer Series in New York in 2017. Van kop af aan naar 2:00.22 en daarmee de winst voor het team behaald.”

Sanne Wolters-Verstegen in actie op het WK in Londen in 2017.

Wat was het hoogtepunt uit je carrière?

”De halve finale van het WK in Londen in 2017. Uiteindelijk is presteren op een toernooi het mooist. Die race heb ik gelopen naar mijn kunnen en ook al kwam ik tekort voor de finale, het was geweldig om in een vol stadion daar mijn rondjes te mogen rennen en dus voor mij een echt hoogtepunt. De fans in het Verenigd Koninkrijk zijn een klasse apart. Die sfeer was geweldig.”

”Ik denk dat ik alles uit mijn carrière heb gehaald met de kennis die ik op dat moment had.”

Denk je dat je alles uit je carrière hebt gehaald? Of heb je dingen die anders had willen doen?

”Ja, ik denk dat ik alles uit mijn carrière heb gehaald met de kennis die ik op dat moment had. Terugkijkend met de kennis die ik nu heb, had ik wellicht eerder de overstap naar de 800 meter gemaakt (mijn eerste titels waren op de 400 meter horden en 400 meter) en had Peter Wolters (haar man) eerder mijn coach moeten worden. Maar je maakt keuzes op basis van de kennis die je dan hebt en op dat moment het beste lijkt. Daar sta ik nog steeds achter.”

Waarom heb je gekozen te stoppen met de atletiek? Ben je blij met die beslissing?

”Ik heb een mooie nieuwe uitdaging gevonden als projectmanager bij Koninklijke Verkade N.V.. De afgelopen jaren heb ik mijn maatschappelijke carrière op een laag pitje gehouden. Ik was sowieso al van plan om vanaf 1 september met topsport te stoppen. Nu ik een ontzettend leuke kans heb gekregen bij Verkade is het moment van stoppen alleen wat naar voren getrokken. Ik ben zeker blij met deze beslissing, want ik haal veel energie uit mijn nieuwe baan en krijg daar een mooie kans om mijn ambitie en doorzettingsvermogen in de organisatie te gebruiken.”

Wat ga je nu doen? Blijf je hardlopen?

”Ervaring opdoen in het bedrijfsleven. Ik heb nu een veelzijdige functie waarbij ik ontzettend veel van alle managementzaken in een internationale organisatie meekrijg. Ik hoop ook hierin te kunnen doorgroeien naar de wereldtop. Hardlopen blijft iets moois en ik zal zeker mijn schoenen niet de deur uit gooien. Ik blijf ook trainen, maar wil niet meer de keuzes moeten maken die nodig zijn voor de wereldtop. Hardlopen is nu gewoon een hobby en dat zal altijd blijven.”

Foto’s: Erik van Leeuwen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten