Home Voorpagina Van Essen: ”Ik denk dat ik altijd al een ongewone prestatiedrang heb gehad”

Van Essen: ”Ik denk dat ik altijd al een ongewone prestatiedrang heb gehad”

door hardloopnetwerk

Manon van Essen (30) behoort met haar bedrijf Magioni tot één van de grootste start-ups van Nederland. De onderneemster wil eerst haar bedrijf een zakelijk succes maken om vervolgens de marathon over de Chinese muur te lopen. In onze nieuwe rubriek ‘Ondernemen en hardlopen doen we zo’ lichten wij succesvolle ondernemers uit. Wij trappen onze rubriek af met de pizzamiljonair.

Door Jasper Boot

Manon, je bent eigenaresse van het goedlopende bedrijf Magioni. Jullie verkopen gemiddeld 13.000 groentepizza’s per dag in Nederland. Waarom is gezond eten zo belangrijk en slaat jullie concept zo goed aan?
Bij Magioni vinden we dat iedereen het beste uit zijn of haar leven moet halen. Een levensstijl waarin je niet hoeft te kiezen tussen lichaam of geest, werk of privé, sporten of feesten tot de volgende ochtend. Wij vinden het daarom niet alleen belangrijk dat onze pizza’s een flinke dosis groente bevatten, ook die echte pizzasmaak verliezen we niet uit het oog. En ja gezond én lekker eten. Dat wil iedereen.

Wij zien regelmatig op Instagram dat je veel reist voor je werk. Toch lukt het jou om hard te blijven lopen. Hoe combineer jij ondernemerschap met fysiek in shape blijven?
Ja klopt, hoe leuk is dat?! Als ik reis dan neem ik graag mijn hardloopschoenen mee. Ik ben altijd heel vroeg wakker, dus dan ga ik om 6 uur een rondje door Londen rennen. Heb ik gelijk de stad gezien. Ik vind het belangrijk dat je naast je werk ook een privé leven hebt, een uitlaatklep waardoor je kan ontspannen. Voor mij is sport belangrijk, dus zorg ik dat ik daar tijd voor maak. Verder houd ik enorm van eten, dus moet ik ook wel sporten om een beetje in shape te blijven.

Wij vinden het daarom niet alleen belangrijk dat onze pizza’s een flinke dosis groente bevatten, ook die echte pizzasmaak verliezen we niet uit het oog

Een paar weken geleden werd bekend dat pizza’s van Magioni ook in Groot-Brittannië verkocht gaan worden bij supermarktketen Waitrose. Een droom die voor je uitkomt om óók pizza’s in het buitenland te verkopen. Het typeert je doorzettingsvermogen en het continu najagen van je dromen. Zat het ondernemen er van kleins af aan al in?
Ik denk dat ik altijd al een ongewone prestatiedrang heb gehad. Onze familie is hecht en vooral heel groot. Wij aten vroeger altijd bij mijn opa en oma met heel veel kleinkinderen en om ons in toom te houden verzon mijn opa altijd spelletjes. Wie het netste kon eten, beste tafel kon dekken, snelste kon afruimen. Als ik verloor, baalde ik daar enorm van. Dat heb ik nog steeds.

Ondernemen en hardlopen heeft veel raakvlakken. Een atleet die zijn droom najaagt om de Olympische Spelen te halen heeft geen enkele zekerheid dat dit gaat lukken. Voor een ondernemer geldt dat natuurlijk ook zo. Op welke manier haal jij elke dag het beste uit jezelf om je droom werkelijkheid te laten worden?
Ik zie zelf ook heel veel gelijkenissen met ondernemen en topsport. Ik besef mij heel goed dat als ik wil slagen ik keuzes moet maken die bijdragen aan het doel; van Magioni een rammend succes maken. Dit heb ik altijd in mijn achterhoofd. Van nature voel ik niet heel veel druk en vind ik het ook niet heel bijzonder wat wij als team doen. Het is namelijk gewoon ons werk net als dat iedereen werkt. Dit is denk ik ook gezond.
Als ik wel de druk voel zorg ik dat ik veel sport [het liefst hardlopen in de natuur], gezond eet, alcohol vermijd en veel lees. Voor de rest doe ik veel aan alternatieve geneeswijzen, zoals acupunctuur en chiropractie. Dit heb ik nodig om in balans te blijven.

Wie het netste kon eten, beste tafel kon dekken, snelste kon afruimen. Als ik verloor baalde ik daar enorm van. Dat heb ik nog steeds.

Veel hardlopers hebben de ultieme droom om een marathon te lopen. Wat is jouw ultieme droom op zowel zakelijk als sportief vlak?
Nou, ik had bedacht dat ik dit jaar de marathon op de Chinese muur ging lopen, maar dat heb ik even verschoven. Ik hoop zakelijk dat Magioni een succes wordt. Dat het echt een merk wordt wat staat voor een levensstijl waarin mijn visie over gezond leven, eten en bewegen samenkomt en ik verbaas mij vaak hoe mijn dromen langzaam werkelijkheid lijken te worden. Hier ben ik al heel dankbaar voor. Op sportief vlak probeer ik steeds beter in conditie te komen, waardoor ik toch echt hoop binnenkort wel de marathon in China te lopen. En dit gaat met kleine stappen, maar wel steeds beter.

Wat is jouw levensmotto?
Een motto heb ik niet, maar ik geloof wel dat je eigen leven en dus je toekomst maakbaar is. Ik werk daar elke dag aan. Dingen overkomen je, maar het is aan jou wat je ermee doet. Als ik ook maar één persoon kan inspireren zijn of haar dromen na te gaan jagen, op wat voor manier dan ook, dan is het toch allemaal al geslaagd?!

Wil jij een keer een groentepizza van Magioni proberen (aanrader)? Neem dan gerust eens een kijkje op www.magioni.nl

Afbeeldingsresultaat voor magioni

Foto: Magioni

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten