Home Laatste NieuwsBriefwisseling ”In de toekomst zou ik wel een 10.000 meter willen proberen”

”In de toekomst zou ik wel een 10.000 meter willen proberen”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Bedankt voor al je lieve en wijze woorden vorige week! Ik ben inmiddels bij de sportarts geweest voor een echo, en weet nu in ieder geval wat het is – namelijk een tendinosehaard. Het lastigste aan geblesseerd zijn vind ik denk ik nog wel dat ik geen vaste structuur meer heb, met vaste trainingstijden waarop ik mijn coach en teamgenootjes zie. Maar goed, ook blessures horen erbij!

Ongelofelijk dat jij je eerste twee races er alweer op hebt zitten! Coach R.C. is vast blij met die twee snelle Nederlandse steeple-lopers! Volgens mij hebben jij en Simon je met die tijden ook al gekwalificeerd voor Regionals, maar dat moet je nog maar even bevestigen. Je bent het seizoen in ieder geval super begonnen en vast klaar voor een hele snelle 10.000 meter in Stanford!

Ongelofelijk dat jij je eerste twee races er alweer op hebt zitten! Coach R.C. is vast blij met die twee snelle Nederlandse steeple-lopers!

Ik zie trouwens dat de Stanford Invitational deze vrijdag al is! SPANNEND!!!! Gek idee hoor, vorig jaar stond ik nog langs de baan om je aan te moedigen, en om op je Facebook-pagina de race te streamen. Deze keer vind je vast wel iemand anders die dat voor je wil doen (maar vast niet met zo’n geweldig commentaar ?), zodat je Nederlandse fans je ook kunnen zien lopen zonder enorm veel te moeten betalen voor de livestream op Flotrack. Veel te kapitalistisch, dat Amerika ?.

En anders zien je Nederlandse fans je wel op het NK Outdoor, want uit je brief maak ik op dat je ook daar van plan bent aan de start te staan. Maar focus je eerst maar op het Amerikaanse seizoen. Tijd om onder die 29 minuten te lopen vrijdag!! Crossing my fingers voor ideale weersomstandigheden en een mooie serie! Hopelijk kun je mij (en alle Hardloopnetwerk-lezers natuurlijk!) in je volgende brief wat meer over die race vertellen. Ik heb namelijk in mijn achterhoofd dat ik in de toekomst misschien ook stiekem een 10.000 meter op de baan wil proberen, dus ik kan wel wat advies gebruiken! Bijvoorbeeld:

  • Heb jij een bepaalde ‘key-training’ die je graag doet voor een 10.000m, en waaruit je kunt opmaken dat je er klaar voor bent?
  • Wat was je plan voor deze 10.000 meter? En kon je je aan dit raceplan houden of niet?
  • Hoor jij je coach tijdens de race en hoor/zie je de rondetijden? Geeft hij je eigenlijk nog speciale instructies van te voren?
  • Loop je een 10.000m liefst progressief of zo vlak mogelijk?
  • Welke kilometers zijn het zwaarst?

Ik heb namelijk in mijn achterhoofd dat ik in de toekomst misschien ook stiekem een 10.000 meter op de baan wil proberen, dus ik kan wel wat advies gebruiken!

Je ziet, ik heb genoeg vragen. Als ik een 5km loop heb ik de ervaring dat de eerste 3km best te doen zijn, maar in die vierde kilometer heb ik het altijd vreselijk zwaar. Als ik daar eenmaal doorheen ben, dan kom ik die laatste kilometer meestal wel weer door. Maar de gedachte dat je na 12,5 rondes nog maar HALVERWEGE bent…. Mentaal pittig lijkt me! En aan hoe je je na afloop van een 10km voelt, wil ik al helemaal niet denken ?. Dat levert vast een volle week pijnlijke kuiten op, 25 rondes op spikes..!

Heel veel succes en ik duim voor je! Ik hoor alle details wel in je brief van volgende week!

Groetjes,

Anne

Note: Carousel will only load on frontend.

Foto: Instagram Anne Luijten

‘‘Heb jij een vraag voor Noah of Anne? Bijvoorbeeld over studeren in Amerika, over de verschillen tussen Nederland en Amerika, over hoe ze trainen, of over blessures? Stuur die dan op naar vrienden@hardloopnetwerk.nl, dan behandelen ze hem binnenkort!’’

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten