Home Laatste NieuwsBriefwisseling Noah Schutte: ”Ik ben natuurlijk super blij met mijn ticket voor het EK”

Noah Schutte: ”Ik ben natuurlijk super blij met mijn ticket voor het EK”

door hardloopnetwerk

Hey Anne,

Bedankt nog voor de succeswensen vorige week! Erg jammer dat je niet fit genoeg was om het NK te lopen, want ik had je daar graag gezien. Het klinkt wel als de verstandige beslissing, maar dat maakt het nog geen makkelijke. Als atleet wil je nou eenmaal gewoon wedstrijden lopen! Wat wel fijn was om te zien was Portland teamgenootje Susan van Weperen die zich met een klein PR voor de finale wist te plaatsen op de 1500m. Zij heeft heel wat blessureleed gehad dus het was mooi dat ze een goede wedstrijd neer kon zetten.

Gisteren was ze toevallig bij mij thuis met nog 3 Amerikaanse teamgenoten. Super leuk om de rollen een keer omgedraaid te hebben. In plaats van dat ze jou de weg wijzen in hun land ben jij nu degene die ze rondleidt! Omdat ik inmiddels wel een goed idee heb van de grootste verschillen tussen Nederland en de VS kon ik redelijk goed inschatten wat ze leuk vonden om te zien. Een boottochtje door de Leidse grachten bijvoorbeeld is extra gaaf voor een Amerikaan. Het is ook fijn om opeens meerdere internationale vrienden te hebben. Ik ben momenteel even op een korte roadtrip en verblijf onder andere bij een Franse teamgenoot van me in Parijs. Ben jij buiten de VS wel eens bij een teamgenoot op bezoek geweest?

Een boottochtje door de Leidse grachten bijvoorbeeld is extra gaaf voor een Amerikaan.

Nog even over het NK, ik ben natuurlijk super blij dat ik wist te winnen en mijn ticket voor het EK veilig heb weten te stellen. Van te voren kreeg ik van veel mensen een succeswens gepaard met een “ach je wint toch wel”, of in ieder geval iets met die strekking. Ook al had ik echt wel vertrouwen in mijzelf, kon ik er echt niet zo over denken. Een 3000m steeple kan toch heel anders lopen dan je je vooraf voorstelt, en daarnaast lag ook alle druk op mijn schouders. Niemand nam initiatief in de race en daarom besloot ik maar de kop te nemen en langzaam het tempo op te schroeven. Gelukkig liep ik vanzelf iedereen los en wist ik ook zonder problemen over de balken heen te komen…

Niemand nam initiatief in de race en daarom besloot ik maar de kop te nemen en langzaam het tempo op te schroeven.

Nu ga ik over anderhalve week op trainingsstage naar St. Moritz (Zwitserland) om me voor te bereiden op het EK. Ik ben nog nooit op hoogtestage geweest, dus ik ben benieuwd! Ik kan ook echt niet wachten om in zo een mooie omgeving te trainen. Hopelijk word je hier niet jaloers van. Jou kennende zal dat geen probleem zijn, en jij hebt ook een hele mooie stage in Zuid-Afrika gehad van de winter! Laat me alsjeblieft weten hoe het met trainen gaat, ik ben benieuwd!

Groetjes,

Noah

Bram Wassenaar over zijn medaille atleten.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten