Home Laatste NieuwsBlogs & Columns ”Van Bellinzona word ik blij”

”Van Bellinzona word ik blij”

door hardloopnetwerk

Omdat mode een nogal wispelturig ding is en schrijven niet mijn aangeboren talent is, hebben we in deze blog de keuze laten vallen op het onderwerp: mooiste wedstrijd- en/of trainingsplaatsen. Over dit onderwerp wil ik wel het een en ander kwijt.

Door Renée Eykens

Zo is er in een plaatsje in Zwitserland, genaamd  “Bellinzona” en daar word ik helemaal blij van. Ondanks het sterke deelnemersveld kon ik toch de rust en ontspanning meenemen in mijn wedstrijd. Ik liep toen mijn persoonlijk record, een zucht van de olympische limiet.

Afbeeldingsresultaat voor Bellinzona maps

Het is een stadje dat tegen de Italiaanse grens ligt met enorm mooie uitzichten. Er is een waanzinnig mooi uitzicht op de burcht en ook op de piste is er een ongelooflijk mooie kijk op de natuur.  Zonnig, rustig en sfeervol.

De piste zelf lag dan ook op een super mooie locatie, want overal waar je keek zag je blauwe lucht, bergen, wolken en zon. Toen ik de dag voor de wedstrijd in het stadion ging opwarmen, voelde het zo rustgevend en ontspannen, dat ik er echt super veel zin in kreeg om er de volgende dag te lopen.

Ook de mensen (half Italiaans/half Zwitsers) zijn super hartelijk en warm. In de avond liep het stadion langzaam vol met schoolkinderen en jongeren. Klasgenoten, ouders en familie kwamen iedereen aanmoedigen en de sfeer was top. Hartelijk en lekker warm !

 

 

 

 

 

Mocht je ooit in de buurt van Bellinzona komen, dan kan ik je alleen maar aanraden om even te stoppen en te genieten van de omgeving, de mensen en vooral van de zalige piste….

Foto: Instagram Renée Eykens

Note: Carousel will only load on frontend.
Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten