Home Laatste NieuwsEvenementen Nabeschouwing met Renée Eykens

Nabeschouwing met Renée Eykens

door hardloopnetwerk

Vorige week zaterdag won Renée Eykens (21) goud op het EK onder de 23 jaar in Polen. De Belgische topatlete was de snelste op de 800m. Anne Luijten besloot haar een paar vragen te stellen.

Kun je ons wat meer vertellen over het afgelopen jaar, en de obstakels die je gekend hebt? Wat maakte dat je aan het begin van dit seizoen niet lekker draaide en hoe is daar verandering in gekomen? Zou je kunnen zeggen dat je misschien overtraind was?

Na Rio ben ik mezelf even tegengekomen, zowel op mentaal als op fysiek vlak. Mijn lichaam gaf aan dat het meer rust nodig had en ik staakte de trainingen gedurende de maanden februari en maart. Dit was een belangrijke periode in de opbouw naar de zomer. De basis die ik had gelegd was goed maar spijtig genoeg na deze periode zo goed als volledig weer verdwenen. Ik moest eigenlijk weer opnieuw beginnen en heb die periode heb ik dan ook ineens benut op alles opnieuw te evalueren en te kijken hoe ik de komende jaren het best zou aanpakken. Vandaar ook de keuze voor een nieuwe trainer.

Is je training erg veranderd sinds je bij je nieuwe coach traint? Was zijn de belangrijkste veranderingen denk je?

Mijn trainingsweken verschillen dag en nacht met voordien. Ik heb terug een balans gevonden tussen plezier, training en competitie. Deze was ik kwijtgeraakt in het afgelopen jaar en was voor mij een must om te veranderen. Anders houd je atletiek niet vol. Ik lach veel meer en maak mopjes, weliswaar niet altijd even grappig, ik ben veel ‘relaxter’ op een hoogstaande competitie waardoor ik hier ook meer van kan genieten.

Ik probeer me terug te omringen met mensen, vooral tijdens maar ook naast de trainingen. Ik vraag vaak aan mensen om met me mee te gaan en loop bijvoorbeeld nooit meer met oortjes, zelfs niet tijdens een duurloop. Deze mensen ben ik dan ook zeer dankbaar om me te vergezellen!

Minimaal 1x/week komt ons groepje (Pieter-Jan Hannes, Valentijn, Sjoerd, Daniel) samen met coach Theo, ofwel in Kapellen, ofwel in Leuven, ofwel in Nijmegen.

Wanneer begon je voor het eerst het gevoel te krijgen dat je weer in vorm begon te komen? Was er één specifieke training?

Elke week voel ik dat het beetje bij beetje beter gaat. Ik ben tevreden over het niveau dat ik nu heb, maar ik voel dat ik nog niet op het niveau van Rio ben. Daar heb ik nog meer tijd voor nodig en die moet ik dan ook nemen. Ik wil graag voor mezelf tegen het einde van het seizoen nog een goede tijd neerzetten, en ben daarom ook enorm gemotiveerd om daar nog hard voor te werken. Mijn seizoen is hoe dan ook geslaagd!

 Heb je je titel nog kunnen vieren? Hoe?

Nee nog niet echt, dat zal voor na het seizoen zijn!

 Wat zijn je plannen voor de rest van het seizoen?

Normaal staat Taipe nog op het programma, voor de rest weet ik het nog niet. Na de Nacht wordt er nog een stevige trainingsblok ingelast om op het einde van het seizoen voor mezelf nog een mooie chrono te lopen.

 Hoofdfoto: Instagram Renée Eykens

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten