Home Laatste NieuwsEvenementen Femke Bol: ”Ik ben meestal op de wedstrijddag super gespannen”

Femke Bol: ”Ik ben meestal op de wedstrijddag super gespannen”

door hardloopnetwerk

Komend weekend loopt Femke Bol de 400 meter bij de senioren op het NK Atletiek in Utrecht, terwijl ze vorig weekend in Emmeloord nog een gouden medaille won bij de A-junioren. Wij blikken alvast vooruit met de atlete van Altis.

Afgelopen weekend won je een gouden medaille op de 400 meter op het NK Junioren. Met welk gevoel kijk je terug op deze knappe prestatie?

Het was weer een super leuk weekend en ik was blij om te winnen. Extra leuk was dat mijn m’n trainingsmaatje Roos ook een medaille behaalde, waardoor we samen op het podium stonden. De tijd in de finale baalde ik wel een beetje van, aangezien ik in de series zaterdag nog een persoonlijk record had gelopen en hoopte nog wat sneller te gaan op de finale dag.

Bij de senioren krijg je logischerwijs meer tegenstand. Maakt dit uit op welke manier je de race loopt?

Ja, ik denk voor mij wel! Met weinig tegenstand moet ik mij heel erg focussen op mijn eigen race en hoe ik de 400m ga indelen. Met veel tegenstand kan ik gaan strijden tegen de anderen, waardoor het toch wel anders wordt.

Je hebt je niet weten te plaatsen voor het WJK in Tampere. Kijk je desondanks terug op het eerste deel van het baanseizoen?

Vorig jaar startte ik best laat pas in het seizoen en heb ik toen alleen maar 54’ers gelopen. Dit seizoen ging de start van het seizoen iets minder en vielen de tijden ook tegen. De trainingen gingen ondertussen wel goed en ik wist de hele tijd waar het fout ging in de race. Dat ik dan solo in de series een PR op het NK liep ben ik ook blij mee. Het is balen dat ik de limiet niet heb, maar ik hoop dit seizoen nog goede races te lopen.

De tijd in de finale baalde ik wel een beetje van, aangezien ik in de series zaterdag nog een persoonlijk record had gelopen en hoopte nog wat sneller te gaan op de finale dag.

Hoe bereid jij je voor op de 400 meter?

Ik ben meestal op de dag zelf super gespannen en kan dan ook niet echt eten van de spanning. Ik ben best bijgelovig, dus als m’n haar goed zit, ik m’n startnummer heb verfrommeld en met gouden speldjes heb opgespeld, dan word ik meestal al wat minder gespannen. In de warming up spreek ik meestal de race nog een paar keer door met mijn trainer en dan ben ik klaar om te starten.

Als je een voorspelling mag doen; wie wordt Nederlands kampioen op de 400 meter bij de vrouwen?

Dat is een lastige…. Ik zou het echt niet weten! Het gaat een super spannende strijd gaat worden om het goud.

Voor het EK in Berlijn hebben zich nu al drie vrouwen geplaatst op de 400 meter. Volg je de 400 meter op de 400 meter dan ook anders nu je meerdere keren tegen deze toppers gelopen hebt?

Het is echt super leuk dat we nu zoveel goede 400m lopers in Nederland hebben. Ik kan super veel van hun leren dus vind het altijd heel leuk om naar hun races te kijken. Dat ik dan tijdens een NK tegen hun loop is altijd leuk!

Foto: Evert Woutersen

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten