Home Laatste Nieuws Nieuw Nederlands Juniorenrecord! 4 vragen aan N’Ketia Seedo (+video)

Nieuw Nederlands Juniorenrecord! 4 vragen aan N’Ketia Seedo (+video)

door hardloopnetwerk

Achter Dafne Schippers (die haar negende titel won in 7.18 seconden), en Jamile Samuel (7.26), liep de 15-jarige N’Ketia Seedo zaterdag bij het NK Indoor op de 60 meter met 7.27 niet alleen het Nederlands juniorenrecord van Dafne Schippers uit de boeken (7.28), ze liep ook de snelste tijd van het seizoen voor meisjes tot achttien jaar. In de series eerder op de dag had de scholiere uit Utrecht, die lid is van atletiekvereniging U-Track, haar persoonlijk record al verbeterd, en in de finale deed ze er dus nog een schepje bovenop. We vonden het hoog tijd om haar wat vragen te stellen:

1. Was je extra zenuwachtig in de finale, omdat je tegen toppers als Dafne Schippers en Jamile Samuel liep?

‘Ja, ik was zeker zenuwachtig! Ze zitten allebei in de Nederlandse top, het is echt een ervaring om tegen hen te lopen. Ik hoopte een pr te lopen, maar had eigenlijk niet verwacht dat ik het podium zou halen.’

2. Waarom denk je dat je nu zo hard loopt?

‘Het komt denk ik vooral door talent. De trainingen helpen ook wel hoor! Daardoor is mijn techniek verbeterd.’

3. Heb je het nog gevierd? En ga je nu keihard doortrainen voor het outdoorseizoen of neem je even rust?

We hebben het zeker gevierd! We hebben heel lekker gegeten bij de McDonald’s. Ik heb nu even een beetje rust en vanaf volgende week gaan we volop trainen voor het outdoorseizoen. Mijn pr op de 100 meter is 11,68 en dat wil ik verbeteren.

4. Zijn de trainingen goed te combineren met school of is dat soms lastig?

Ik kan de training zeker combineren met school. Mijn school [het Rietveld College, red.] is heel flexibel omdat ze zien dat ik talent heb. Ik ben heel erg blij dat ze zo flexibel zijn!

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten