Home Voorpagina N’Ketia Seedo: ”Ik ben nog niet op het niveau waar ik wil zijn”

N’Ketia Seedo: ”Ik ben nog niet op het niveau waar ik wil zijn”

door hardloopnetwerk

N’Ketia Seedo (15) geldt als één van de grootste atletiektalenten van dit moment. Afgelopen weekend werd ze met speels gemak Nederlands Kampioene op de 80 meter bij de C-junioren. Wij mochten haar een paar vragen stellen.

Door de redactie

In een verbluffende sprint werd je Nederlands Kampioen op de C-Spelen op de 80 meter in een tijd van 9,66s. Wat zegt dat over je niveau op dit moment?
Ik ben nog niet op het niveau waar ik wil zijn, maar ik ben wel op de goede weg. Ik ben wel tevreden met mijn tijd, maar had afgelopen weekend wel iets harder gewild.”

Je kampte de laatste tijd met blessures. Waar had je precies last van?
”Ik had een scheur van 10 centimeter in mijn hamstring.”

Blessures zijn nooit fijn voor een atleet. Wat voor alternatieve trainingen heb je de laatste maanden gedaan?
De eerste drie weken mocht ik niet lopen en had ik een paar hamstringoefeningen meegekregen van de fysiotherapeut. Week vier tot zes mocht ik weer lopen op de training en deed ik mee met de loopscholing. In week zes tot en met de laatste weken begonnen we echt met het opbouwen van snelheid en stond alles in het teken van het sterker maken van de hamstring.”

Begin het jaar was je ook al razendsnel op de 60 meter indoor in Amsterdam. Je klokte toen een tijd van 7,35s. Geniet outdoor of juist indoor je voorkeur?
”Ik vind indoor fijner, omdat je geen last hebt van het weer. Bij outdoorwedstrijden kan het heel hard waaien en/of regenen en dat is niet fijn, bij indoorwedstrijden heb je daar helemaal geen last van.

Je staat in Nederland te boek als een groot talent. Waar wil je over pakweg tien jaar staan?
”Over 10 jaar ben ik 25. Ik zie mezelf dan wel op toernooien in het buitenland. ”

Wie is jouw idool?
”Ik heb niet echt een idool. Er zijn wel topatleten waar ik naar kijken die ik goed vind, maar niet echt een idool. ”

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten