Home Voorpagina Lisanne de Witte: ”Ik was echt bloedzenuwachtig”

Lisanne de Witte: ”Ik was echt bloedzenuwachtig”

door hardloopnetwerk

Berlijn – Zaterdagavond 11 augustus gaat de geschiedenisboeken in. Een avond die Lisanne de Witte niet snel meer zal vergeten. De pupil van Sven Ootjers liep naar een bronzen medaille op de 400 meter en verbrak haar eigen Nederlands Record. Wij interviewden haar na afloop.

Door de redactie

”Waar moet ik beginnen”, vraagt Lisanne de Witte lachend aan de aanwezige journalisten in de persruimte. ”Ik was echt bloedzenuwachtig aan het begin van de wedstrijd en volgens mij was dat duidelijk te zien”, concludeert De Witte na haar bronzen race in het Olympiastadion in Berlijn. ”Ik zat er volgens mij sinds het begin van de wedstrijd al lekker bij en dat moest ik ook doen.” Normaliter staat de 25-jarige atlete uit Heiloo erom bekend dat ze vooral de laatste meters goed is, maar de laatste meters had ze het gisteren juist zwaar. ”Toen ik over de finish kwam en naar mijn zusje (Laura de Witte, red.) op de tribune keek wist ik dat het goed was.”

”Ik zat er volgens mij sinds het begin van de wedstrijd al lekker bij en dat moest ik ook doen.’

De Witte is het meest tevreden haar medaille: ”Het gaat uiteindelijk om medailles op een EK en niet om de tijd. Nadat ik wist dat ik medaille had gewonnen besefte ik pas dat mijn tijd van 50,77s (Nederlands Record, red.) ook erg goed was.” Op de vraag of ze ook goud had kunnen winnen is De Witte realistisch: ”De eerste 50 meter was goed, maar vervolgens heb ik niet echt doorgedrukt. Misschien als ik dat had gedaan, dan had ik nog hoger kunnen eindigen.”

Foto: HN Redactie

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten