Home Laatste Nieuws Jill Holterman: ”Het EK Cross was een gouden ervaring”

Jill Holterman: ”Het EK Cross was een gouden ervaring”

door hardloopnetwerk

Ik had even twee dagen nodig om alles te laten bezinken: de sfeer, de race, emoties en ook heel veel spierpijn. Terugkijkend op afgelopen weekend was het een geweldige ervaring, eentje die ik voor geen goud had willen missen. Op vrijdag 7 december reden Ronald en ik samen naar Safari Resort Beekse bergen. Daar werden we opgewacht door Technisch Directeur Ad Roskam en kregen we de benodigde accreditaties en indeling van de huisjes waarin we verbleven. Gezegd moet worden: wat een gave locatie voor een Europees Kampioenschap. Wakker worden tussen de wilde dieren was een onwijs toffe beleving.

Door Jill Holterman

Op zaterdag bij de parcoursverkenning bleek dat het behoorlijk nat was, maar het viel mij nog mee voor de hoeveelheid regen die er gevallen was. Daarna begon het weer non-stop te regenen, waardoor uiteindelijk het parcours op de wedstrijddag een grote blubberzooi was.
De wedstrijd: gevecht tot het bittere eind

De start van de wedstrijd was hectisch, maar verliep bij mij precies volgens plan. Ik liep attent mee in het eerste deel en kon daarna positie kiezen in het midden van het veld. Dat voelde goed en het plan was om daarna eigen tempo te kiezen en in het tweede deel van de race te gaan inhalen. Uiteindelijk verliep dit wat anders, na twee ronden zat ik namelijk al behoorlijk stuk. Ondanks dat het vreselijk zwaar was ben ik blijven vechten. In de laatste ronde heb ik nog 1 dame kunnen inhalen en bij de finish was ik he-le-maal leeg. Wat dat betreft heb ik gedaan wat ik moest doen: alles geven. Deze ervaring neemt niemand mij meer af en neem ik 100% mee naar het volgende toernooi. Want ik weet 1 ding zeker: dit was mijn eerste EK, maar zeker niet mijn laatste.

Lees hier de blog van Jill Holterman verder.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten