Home Voorpagina Jill Holterman: ”Met een nieuw persoonlijk record keer ik terug naar Nederland”

Jill Holterman: ”Met een nieuw persoonlijk record keer ik terug naar Nederland”

door hardloopnetwerk

Terwijl ik dit wedstrijdverslag schrijf zit ik op de airport van Valencia te wachten op mijn vlucht. Het was een heus flitsbezoek: zaterdagmiddag om 16:00 uur kwam ik aan, vanavond (zondag) om 22:00 uur land ik als het goed is weer op Nederlandse bodem. Ik kwam dan ook niet naar Valencia om de stad te bekijken (ik heb met loslopen op zaterdag nog wel wat gezien gelukkig), ik had maar 1 doel: een PR lopen op de halve marathon.

Warming up

‘S-ochtends om 06.00 uur ging de wekker en om 06:30 ging het ontbijt in mijn hotel open. Nadat ik de smerigste koffie sinds tijdens had weggewerkt ging ik nog even snel naar boven om mijn spullen te halen. Rond 07:15 vertrok ik samen met Frank Futselaar en zijn supporters richting de atletenbus. Het was behoorlijk fris met inlopen, een graad of 10. Echt even wennen na de afgelopen warme periode.

Race

Om 09.00 uur was het zover: het startschot ging en met nog duizenden anderen vertrok ik voor 21,1 km afzien. Ik probeerde de eerste kilometers achter een Spaanse dame met haas te blijven lopen, maar het voelde te langzaam. Ik passeerde haar na zo’n 2,5 kilometer en ben daarna van groepje naar groepje gelopen. Tot 9 kilometer voelde dat ontzettend goed, ik werd vooruit geschreeuwd door het publiek en mijn ademhaling was behoorlijk rustig. Maar vanaf 9 begon ik al af te tellen en werden mijn benen steeds een beetje zwaarder.

Lees hier de blog van Jill Holterman verder.

Wil jij jouw verhaal insturen van je eerste hardloopwedstrijd, zoveelste marathon of juist een ander gerelateerd hardlooponderwerp? Dat kan! Hardloopnetwerk plaatst altijd de leukste verhalen op onze website.

Stuur hier jouw verhaal in.

Foto: Jill Holterman

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten