Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling tussen Noah Schutte en Anne Luijten

Briefwisseling tussen Noah Schutte en Anne Luijten

door hardloopnetwerk

Elke week schrijven Anne Luijten en Noah Schutte elkaar voor Hardloopnetwerk over wat hen bezighoudt. Beiden combineren een studie met hardlopen op hoog niveau – Noah aan de Universiteit van Portland in Oregon, Amerika; Anne die haar studie in Portland net heeft afgerond, in Utrecht. In de nieuwe brief van Noah aan Anne schrijft hij  o.a. over zijn eerste edities van de Warandeloop.

Door Noah Schutte

Hi Anne,

Begrijpelijk dat je indoor links laat liggen voor de weg en de cross. Ik vind indoor ook altijd super gaaf, maar heb dezelfde keuze eerder ook gemaakt. Het voordeel is dat je een lange periode hebt om een goede trainingsbasis te leggen en je wordt er inderdaad goed gretig van! Gaaf dat je dit weekend het parcours van de Warandeloop verkend hebt. Het is gelijk aan het parcours van het EK-cross volgend jaar in Nederland, dus ik ben erg benieuwd hoe het is!

Het voordeel is dat je een lange periode hebt om een goede trainingsbasis te leggen en je wordt er inderdaad goed gretig van!

Je vroeg me wat mijn meest bijzondere Warandeloop-editie was en gelukkig heb ik een duidelijke favoriet. Het was mijn tweede Warandeloop in 2011. Het was ook het Nederlands kampioenschap cross en ik deed mee in de junioren B-categorie (onder 17 jaar). De eerste keer dat ik mee deed was mijn eerste cross ooit en mede omdat ik compleet weggeblazen werd bij de start finishte ik uiteindelijk als 34e. Een jaar later was ik nog redelijk nieuw in het hardloopwereldje, maar gelukkig had ik in ieder geval de ervaring van het jaar ervoor. Ik weet nog dat ik geen idee had hoe hoog ik kon eindigen, maar gewoon maar met de kopgroep mee ging en wel zou zien waar het schip zou stranden. Uiteindelijk verraste ik iedereen (inclusief mijzelf) door 2e te worden! Deze race deed mij realiseren dat ik talent had voor hardlopen en vanaf toen ben ik stapje voor stapje doorgegroeid tot de loper die ik nu ben.

Ik weet nog dat ik geen idee had hoe hoog ik kon eindigen, maar gewoon maar met de kopgroep mee ging en wel zou zien waar het schip zou stranden. Uiteindelijk verraste ik iedereen (inclusief mijzelf) door 2e te worden!

Helaas ging de wedstrijd waar wij als team zo goed presteerde afgelopen week inderdaad niet zo goed voor mij. Jammer, maar dat hoort er natuurlijk ook mij. Wel mooi om te zien dat we als team mee kunnen strijden voor het podium dit jaar. Het is toch wel erg bijzonder om deel uit te maken van een van de 5 beste universiteitsteams in de VS. Uiteindelijk gaat het in de cross toch om de teamprestatie hier. Dat is eigenlijk wel apart voor zo een individuele sport, maar persoonlijk vind ik het heel erg leuk. Hoe heb jij dat ervaren in de VS? Denk je dat het je helpt om beter te presteren?

Groetjes,

Noah

Heb jij de laatste brief van Anne aan Noah gemist?  Via https://hardloopnetwerk.nl/briefwisseling-tussen-anne-luijten-en-noah-schutte-2/ kun je de brief van Anne aan Noah nog lezen.

Hoofdfoto: Instagram Noah Schutte

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten