Home Laatste NieuwsAtleet van de week “Het beste gaat nog komen!”

“Het beste gaat nog komen!”

door hardloopnetwerk

Fabian Florant won maar liefst veertien keer een gouden NK medaille op het onderdeel hink-stap-springen. Nodig tijd om deze topatleet eens uit te nodigen voor een interview en hem ‘Atleet van de Week’ te maken.

Door de redactie

In je carrière werd je tot nu toe maar liefst veertien keer Nederlands Kampioen op het onderdeel hink-stap-springen. Aan welke medaille hecht je het meeste waarde én waarom?

Oef, wat een moeilijke vraag, want al mijn veertien titels zijn speciaal voor mij. Als ik er één moet kiezen, dan kies ik voor mijn titel in 2011. In dat jaar won ik het NK outdoor op de onderdelen hink-stap-springen en verspringen. Ik was dus de beste ‘Horizontal Jumper’ in Nederland, dat voelde erg speciaal!

Je bent ook Nederlands recordhouder (16,92m) op de discipline hink-stap-springen. Wanneer heb je volgens jou de ideale hink-stap-sprong?

De volgende wedstrijd spring ik in 30 graden, haha! Hink-stap-springen is net als wijn, want hoe ouder je wordt, hoe beter het gaat. Ik denk dat mijn beste sprong dit jaar of volgend jaar gaat komen. Ik heb gekozen voor veranderingen en momenteel doe ik meer kwalitatieve trainingen. Het beste gaat nog komen!

Je bent ambassadeur van Herzog Medical. In hoeverre draagt Herzog Medical bij aan jouw prestaties?

Ik gebruik herstelspullen van Herzog Medical. De compressiesokken, Compry Cool en Compry Recovery zorgen ervoor dat ik beter kan herstellen na een inspanning.

Hoe bereid jij je voor op een belangrijke wedstrijd?

Ik bereid mij op alle belangrijke wedstrijden mentaal voor. In mijn hoofd kan ik nooit verliezen en accepteer ik alleen de eerste plaats. Met deze mentaliteit presteer ik op mijn best. Ook zorg ik goed voor mijzelf door gebruik te maken van de Herzog compressiekousen en door vaak naar de masseur en fysiotherapeut te gaan. Vanzelfsprekend eet ik ook gezond, zodat ik extra fit ben.

In mijn hoofd kan ik nooit verliezen en accepteer ik alleen de eerste plaats.

Als je één wedstrijd nog eens over zou mogen doen, welke wedstrijd zou dat zijn?

De Olympische Spelen natuurlijk! Die belevenis was onwerkelijk… Het was voor mij het meest bijzondere evenement uit mijn leven.

De compressiesokken, Compry Cool en Compry Recovery zorgen ervoor dat ik beter kan herstellen na een inspanning.

Maak af: Een dag niet hink-stap-gesprongen is……

Een dag niet in balans!

Foto: Evert Woutersen

Note: Carousel will only load on frontend.

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten