Home Laatste NieuwsEvenementen ”Het is een snel parcours, dus men kan snelle tijden verwachten”

”Het is een snel parcours, dus men kan snelle tijden verwachten”

door hardloopnetwerk

Komende zondag staat er voor een aantal topatleten de Hardloopnetwerk Running de Bilt 5 kilometer op het programma. Wij blikken met Rik Goethals vooruit op deze sterke wedstrijd.

Door de redactie

Komende zondag is Hardloopnetwerk Running de Bilt 5 kilometer. Met welke verwachtingen ga je de wedstrijd in?

Voor mij is deze wedstrijd de laatste graadmeter, voordat ik drie weken op trainingsstage ga in voorbereiding op het baanseizoen. Tevens hoop ik mee te strijden om de podiumplaatsen.

Het belooft komende zondag een sterke 5 kilometer te worden met o.a. Stan Niesten en Lucas Nieuweboer. Wat kun je van hen leren?

Sinds een aantal maanden is Lucas mijn dorpsgenoot in Zeist, daardoor heb ik aardig wat inzicht gekregen in zijn trainingen. Het is mooi om te zien dat Lucas geleidelijk de weg naar de top heeft gevonden. Hij was misschien in de jeugd niet het grootste talent, maar wel iemand met zeer veel doorzettingsvermogen! Hier kan ik een voorbeeld aan nemen. Stan daarentegen was in de jeugd een enorm groot talent, helaas zorgde een ernstige blessure bijna voor het einde van zijn loopcarrière.

Lucas Nieuweboer was misschien in de jeugd niet het grootste talent, maar wel iemand met zeer veel doorzettingsvermogen!

Hij heeft daardoor net als ik lange tijd niet kunnen hardlopen. Van het doorzettingsvermogen wat hij heeft getoond op het gebied van alternatief trainen (fietsen, fitness enz.), daar kan ik nog wat leren. 

Hoe bereid jij je voor op een belangrijke wedstrijd?

In de week voorafgaand aan de wedstrijd neem ik wat gas terug qua omvang in trainingskilometers. De dag voorafgaand aan de wedstrijd loop ik wat los met een aantal goede versnellingen. Daarnaast probeer ik wat extra nachtrust te pakken, zodat ik goed uitgerust aan de start sta.

Heb je het parcours al verkend?

Het parcours van Running de Bilt heb ik niet specifiek verkend. Wel ken ik de omgeving daar goed, dus ik weet hoe de ronde eruitziet. Het is een snel parcours, dus men kan snelle tijden verwachten!

De dag voorafgaand aan de wedstrijd loop ik wat los met een aantal goede versnellingen.

Heb je nog een bepaald ritueel voor de wedstrijd?

Vlak voor ik naar een wedstrijd vertrek, ga ik altijd nog even onder de douche, dan douche ik koud af. Op deze manier kan mijn lichaam goed wakker worden!

Note: Carousel will only load on frontend.

Foto: Evert Woutersen

*Wil jij je nog inschrijven voor Hardloopnetwerk Running de Bilt 5 kilometer. Klik dan hier.

 
Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten