Home Laatste Nieuws Atlete Louise Carton over haar eetstoornis: ‘Ik zie nu in dat ik meer ben dan mijn prestaties of mijn gewicht’

Atlete Louise Carton over haar eetstoornis: ‘Ik zie nu in dat ik meer ben dan mijn prestaties of mijn gewicht’

door hardloopnetwerk

In de lente getuigde atlete Louise Carton publiekelijk over haar eetstoornis. De strijd ertegen voert ze nog steeds. ‘Mijn mentale worstelingen zijn hardnekkiger dan ik had gedacht. Het verlies van mijn papa speelt daar een grote rol in.’

Het begon met een tweet op 17 mei 2019. “Ik heb lang getwijfeld of ik dit zou delen, maar ik vind het te belangrijk om het niet te doen”, schreef ze. Wat ze deelde was een blogpost over haar eetstoornis. En hoe ze als gevolg daarvan de sport even moest loslaten. Een stroom aan reacties volgde, en die volgde opnieuw na haar passage in De afspraak enkele dagen later.

Louise Carton (25) gold jarenlang als een beloftevolle topatlete in de lange afstand en het veldlopen. Veel van de verwachtingen maakte ze ook waar. Tot het plots ophield. Omdat ze mentaal en fysiek aan de grond zat. Dit jaar vertelde ze openlijk over die worstelingen. De eerste stap in haar herstel.

Had je iemand vooraf verteld dat je je verhaal publiekelijk ging delen?

“Nee, niemand kende mijn verhaal zelfs. Ik zat wel al langer met het idee om het te vertellen. De tekst was een week klaar, en toen ik die vrijdagavond thuiskwam van een training en mij niet goed voelde, heb ik er nog twee zinnen aan toegevoegd en op ‘send’ geklikt. Ik zie mezelf nog in de zetel zitten en denken: shit, Carton, wat heb je nu gedaan? Want ik had me hier compleet mee blootgegeven. En een paar dagen later opnieuw op tv.”

Lees het uitgebreide interview met Louise Carton verder in De Morgen.

Foto: Bjorn Parée


Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten