Home Laatste NieuwsAtleet van de week Peter-Jan Hardenbol: ”Ik kijk met een positief gevoel terug op de Singelloop”

Peter-Jan Hardenbol: ”Ik kijk met een positief gevoel terug op de Singelloop”

door hardloopnetwerk

Peter-Jan Hardenbol deed gisteren sinds 2012 weer mee aan de Singelloop in Utrecht. Een thuiswedstrijd, want de goedlachse atleet woont in de buurt van Utrecht. Onze ‘Atleet van de Week’ kijkt met een positief gevoel terug op de Singelloop. Wij stelden hem een aantal vragen.

Door Jasper Boot

Peter-Jan, tijdens de Singelloop in Utrecht liet je zien dat je de stijgende lijn weer te pakken hebt. Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
Ik kijk met een positief gevoel naar de Singelloop in Utrecht. Ik had er ook weer echt zin in, zeker omdat de wedstrijd dichtbij huis was. In 2012 was het de laatste keer dat ik de Singelloop heb gelopen. De eerste 5  à 6 kilometer kon ik heel lekker lopen met trainingsmaat Tim Bolink op een mooi tempo (rond 31:30). Dit gaf weer moed voor de komende wedstrijden.

Je hebt een bewogen jaar achter de rug met o.a. een verhuizing en een nieuwe baan. Hebben de verhuizing en je nieuwe baan impact gehad op je loopprestaties?
Ja klopt, dit was echt wel mijn weg vinden dit jaar. De switch en verhuizing kostten toch meer energie dan ik van te voren ingeschat had. Lang heb ik er niet aan toe willen geven maar mijn arbeid/rust verhouding moest ik echt opnieuw uitzoeken. Omdat ik in die verhoudingen te laat ben gaan sleutelen ging mijn hele seizoen niet zoals ik had gewild. Gelukkig is Dubbeldam groep een werkgever die ook flexibel is met werktijden. Desalniettemin waren eigenlijk alle baanwedstrijden dit seizoen geen schijn van vorig seizoen.

De switch en verhuizing kostten toch meer energie dan ik van te voren ingeschat had.

Het crossseizoen staat weer voor de deur. Met welke verwachtingen ga je het crossseizoen in?
Door het slechte zomerseizoen wil ik weer langzaam fit worden door wegwedstrijden te lopen. Ik zal daarom pas rond december à januari weer gaan crossen. Heel misschien daarvoor nog lokaal een kleine cross als training, maar pas in januari zal ik ze pas als wedstrijd gaan beschouwen.

Jouw vriendin, Ilse Peters, liep gisteren in Utrecht een persoonlijk record op de 5 kilometer. Motiveren jullie elkaar om naast jullie drukke werkzaamheden te blijven sporten?
Klopt, mijn vriendin fietst vaak met lange duurlopen mee in het weekend en dat maakt het wel gezellig. En als zij op ziet tegen een langere training, fiets ik ook in het weekend weleens mee!

Half december loop je op Ameland en doe je mee aan de Adventurerun. Afgelopen twee jaar deed je ook mee. Wat maakt de sfeer en de wedstrijd op het eiland zo uniek?
Ja! Ameland Adventurerun is wel zo’n gemoedelijke wedstrijd. Natuurlijjk zijn er wegwedstrijden die ook gemoedelijk zijn,  maar omdat je toch een weekend op Ameland bent spreek je ook af met andere atleten om samen een rustige duurloop te doen de dag erna. En natuurlijk al die gezellige vuurkorven in de straat van het dorpje ”de Nes” maken het wel echt gezellig.

Foto: Instagram Peter-Jan Hardenbol

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten