Home Laatste NieuwsBriefwisseling Noah Schutte: ”De omgeving is adembenemend mooi”

Noah Schutte: ”De omgeving is adembenemend mooi”

door hardloopnetwerk

Hoi Anne,

Drie keer raden wie ik hier tijdens mijn allereerste duurloop tegenkwam: jouw huisgenootjes Ben en Geart! Ik liep samen met Stan (Niesten) twee rondjes om het meer dat hier in St Moritz ligt, en tijdens de tweede ronde zagen we twee bekende gezichten. Leuk om ze te ontmoeten, want ik had ze beiden nog nooit gesproken. Gisteren kwam ik nog meer van je teamgenoten tegen, want we waren net als zij de halve finale van het WK voetbal gaan kijken in een Belgisch hotel hier. Jammer dat de Belgen niet wisten te winnen, want dat was wel gaaf geweest om te zien!

Het is wel echt bijzonder om hier te zijn Anne. Je hebt heel veel variatie qua looproutes en de omgeving is adembenemend mooi (letterlijk, maar dat schijnt ook met de hoogte te maken te hebben). Maar wat nog wel het meest apart is, is dat je hier overal wereldtoppers ziet. Elke duurloop die je doet kom je er wel een aantal tegen. Ik heb de ‘Bowerman Babes’ waar je het over had al gezien, net als Nike Oregon Project met Sifan en Olympisch kampioen Matt Centrowitz. Ik kan de lijst nog een heel stuk langer maken, dus als je daar behoefte aan hebt hoor ik het wel! Het helpt ook wel dat we in een appartement zitten dat nog geen 200m van de baan staat. Dat maakt het ook leuk om af en toe een beetje te koekeloeren om te zien wat al die wereldtoppers doen!

Ik heb de ‘Bowerman Babes’ waar je het over had al gezien, net als Nike Oregon Project met Sifan en Olympisch kampioen Matt Centrowitz.

Daarnaast is het erg fijn om weer eens een keer op trainingsstage te zijn. In de VS ga ik eigenlijk nooit op trainingsstage, dus de laatste keer dat ik op stage was is alweer een hele tijd geleden. Ook al heb ik in Portland wel de ruimte om dezelfde focus op het lopen te hebben als tijdens een stage, is het toch erg lekker om even niks te hoeven doen voor school en weinig afleiding te hebben. De trainingen gaan tot nu toe ook prima. Ik heb eigenlijk alleen nog maar duurlopen gedaan en een lichte baantraining gisteren. Aangezien ik hier 4 weken ben heb ik de tijd om rustig te wennen aan de hoogte en te ontdekken hoe ik daarop reageer. Van alle kanten hoor ik namelijk hoe belangrijk het is om niet te hard van stapel te gaan, al helemaal als je voor het eerst op hoogte bent.

Ik heb eigenlijk alleen nog maar duurlopen gedaan en een lichte baantraining gisteren.

Goed om te horen dat je lekker aan het trainen bent en ook belastbaar genoeg om wel wat wedstrijdjes te doen. Ik hoorde van je teamgenoten dat ze ook (bijna) allemaal naar Heusden gaan om daar te lopen. Het is een erg goede wedstrijd om een mooie tijd neer te zetten, dus als je er besluit te starten kan je jezelf misschien nog wel een beetje verrassen! Veel succes verder met trainen en ik zie je brief wel weer verschijnen!

Groetjes,

Noah

Ben jij benieuwd op welke manier wij topatleten ondersteunen? Klik dan hier.

Foto: Instagram Noah Schutte

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten