Home Laatste NieuwsAtleet van de week Denzel Comenentia: “Dit jaar valt alles mooi op zijn plek”

Denzel Comenentia: “Dit jaar valt alles mooi op zijn plek”

door hardloopnetwerk

Denzel Comenentia maakt een geweldige ontwikkeling door. Met twee gouden medailles op de NCAA, een Nederlands record en de EK-limiet is hij het outdoorseizoen uitstekend begonnen. Wij besloten hem uit te roepen als ‘Atleet van de Week’.

Door de redactie

De kop van de NOS loog er deze week niet om. ”Record na record: Wie is Denzel Comenentia?” Een terechte erkenning die jij van ze kreeg. Hoe verklaar je jouw stormachtige ontwikkeling de laatste maanden?

”Dit is nu mijn derde jaar op de Universiteit of Georgia. Ik denk dat de eerste twee jaar vooral veel wennen was aan de omgeving, nieuwe coach etc. Dit jaar valt alles mooi op z’n plek, qua kracht, techniek etc. Ik heb een goed naseizoen gedraaid, dus eigenlijk wist ik wel dat het een mooi seizoen zou worden.”

Na winst bij het kogelslingeren heb je ook een gouden medaille gewonnen op het onderdeel kogelstoten op de NCAA. Wat ging er op dat moment door je heen?

”Het was waanzinnig. Het was een doel die ik voor mezelf had gesteld, maar om het uiteindelijk ook nog te doen op de dag zelf, dat voelde best goed!”

Ik denk dat de eerste twee jaar vooral veel wennen was aan de omgeving, nieuwe coach etc.

Hoe ziet een normale trainingsweek er normaliter voor je uit?

”Ik train van maandag tot en met vrijdag. Drie keer in de week kogelstoten en twee keer kogelslingeren. De trainingen duren ongeveer een uurtje. Ook doe ik drie keer per week krachttraining en dat duurt maximaal 90 minuten.”

In augustus moet je voor het EK Atletiek de keuze maken tussen kogelslingeren of kogelstoten, aangezien de onderdelen op dezelfde dag zijn. Heb je al een lichte voorkeur?

”Op dit moment nog niet. Mijn coach en ik zullen binnenkort een beslissing gaan maken.”

Met twee gouden medailles op de NCAA zul je in de Verenigde Staten ook opvallen. Merk je dat je status is veranderd?

”Nee dat eigenlijk niet. Wel heb ik veel felicitaties gehad van mijn idolen in de sport. Dat vond ik wel erg vet!”

In Nederland is er minder aandacht voor atletiek, dan in de VS. Jij studeert op de universiteit en wegens je talent voor atletiek heb je een sportbeurs gekregen. Vind je dat in Nederland té weinig aandacht is voor topsporters?

”Dat is een moeilijk vraag om te beantwoorden, maar ik kan zeggen dat het Universiteitssysteem meer mogelijkheden zoals geld en faciliteiten heeft voor atletiek dan in Nederland. Helaas is ook hier in de USA atletiek in de ”shadow” van sporten zoals American Football, Basketball of honkbal.”

Wel heb ik veel felicitaties gehad van mijn idolen in de sport. Dat vond ik wel erg vet!

Als Denzel zijn absolute droom mag uitspreken, wat is die droom dan?

”Ik wil een elitewerper worden en grenzen zoals 80 meter en 22 meter halen. De weg daar naartoe wil ik zoveel mogelijk prijzen winnen. Tot nu toe nog een droom, maar voor mij gevoel wel ooit haalbaar. We gaan het zien!”

Foto: Instagram Denzel

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten