Home Laatste NieuwsBriefwisseling Noah Schutte: ”Gelukkig liep ik de B-limiet”

Noah Schutte: ”Gelukkig liep ik de B-limiet”

door hardloopnetwerk
Hoi Anne,

Groetjes vanuit IJsland! Toen ik mijn vlucht naar Nederland boekte een paar weken geleden viel het mij op dat de vlucht van Icelandair de goedkoopste was. Ik heb altijd al IJsland willen bezoeken en ik wist dat jij dat wel eens gedaan had, dus besloot ik om een dagje IJsland te boeken op mijn weg terug. Ik heb erg veel zin in de komende 24 uur dat ik hier ben, lekker wat tijd voor mijzelf in een heel mooie omgeving. Volgende week zal ik persoonlijk vertellen wat ik ervan vond, want dan zien we elkaar alweer bij het NK in Utrecht!

Je kan vast niet wachten om daar aan de start te staan, aangezien je dit komend weekend pas je eerste baanwedstrijd loopt. Zelf heb ik er ook heel veel zin in, want voor mij is het alweer twee jaar geleden dat ik aan de start van een Nederlands kampioenschap stond. Jij weet met 5 jaar in de VS natuuurlijk als geen ander hoe het is om NK’s te missen. Over NK’s gesproken, jij hebt dit weekend twee erg mooie NK 10.000m’s mogen aanschouwen denk ik! Jammer dat ik er niet bij kon zijn, want het was voor mij de eerste keer dat ik de Gouden Spike moest missen. Blijft toch een nadeel van het trainen en studeren in de VS, je mist heel wat leuke wedstrijden (maar krijgt er gelukkig ook heel wat voor terug!).

Ik heb erg veel zin in de komende 24 uur dat ik hier ben, lekker wat tijd voor mijzelf in een heel mooie omgeving.

Je zei in je brief dat je het gevoel hebt dat veel atletiekwedstrijden aan het experimenteren zijn. Dat ben ik zeker met je eens! Atletiek is niet de meest populaire sport en ik denk dat meerdere organisatoren proberen om het wat aantrekkelijker te maken. Ik kan dat wel waarderen. Voor iemand buiten de atletiekwereld kan dit net het stapje zijn om naar een wedstrijd te gaan en zo misschien interesse in de sport te ontwikkelen. Daarnaast maakt het het ook leuker voor atletiek fans! Een 10.000m is een stuk leuker als je het zo intens mee kan maken als The Night of the PBs. Daarnaast maken limietraces, zoals bij Next Generation Athletics, de races extra spannend. Het is lastig om precies te weten wat atletiek interessanter maakt als sport, daarom denk ik dat het experimenteren met verschillende dingen een stap in de goede richting is.

De extra entertainment bij de wedstrijd die ik dit weekend liep was Portland’s Unipiper. Voor iedereen die hem nog nooit gezien heeft, hier is een video:https://youtu.be/cnVjkE87FDY

Daarnaast maken limietraces, zoals bij Next Generation Athletics, de races extra spannend. Het is lastig om precies te weten wat atletiek interessanter maakt als sport, daarom denk ik dat het experimenteren met verschillende dingen een stap in de goede richting is.

Tussen al de verschillende afstanden door is het wel leuk om even wat anders te zien! Jammer genoeg spuwde hij geen vuur dit keer, maar dat krijg je als het de hele dag regent. Wat mijn race betreft was ik erg tevreden. Het was fijn om na een slechte wedstrijd twee weken geleden te laten zien dat de vorm wel goed is. Volgende keer alleen wat beter de focus houden de laatste 200m. Ik was iets te enthousiast en dat scheelde me een paar plekken/seconden, maar gelukkig liep ik wel de B-limiet voor het EK en dat was mijn hoofddoel. Veel succes met jouw laatste (en eerste) wedstrijd voor het NK en ik zie je volgende week!Groetjes,

Noah

Foto: Instagram Noah Schutte

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten