Home Laatste NieuwsBriefwisseling ”Het valt mij op dat evenementen steeds meer experimenteren”

”Het valt mij op dat evenementen steeds meer experimenteren”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Wat baalde ik voor je, toen ik zag dat je je net niet had weten te kwalificeren voor Nationals. En ik baalde nog meer toen ik je brief las – je was echt heel dichtbij. Een klein foutje of verkeerde inschatting is op Regionals genoeg om net uitgeschakeld te worden, en dat is super jammer! Maar goed, ik hoop dat je nu over de ergste teleurstelling heen bent en weer vooruitkijkt, want het seizoen is nog niet voorbij! En gelukkig heb je volgend jaar nog een kans om te laten zien wat je kunt. Al zal het dit weekend best even pijn doen om je teamgenootje over de hordes te zien vliegen in Eugene bij Nationals. In ieder geval succes bij het Portland Track Festival!

Ook in Nederland zijn er dit weekend grote wedstrijden. Op vrijdag lopen mijn meeste teamgenootjes bij de Next Generation Athletics (NGA) in Nijmegen en op zaterdag is natuurlijk de Gouden Spike waar mijn huisgenootjes Geart en Ben de 10.000 meter gaan lopen. Het is steeds wel lastig om al die gave wedstrijden aan me voorbij te laten gaan (Harry Schulting Games, Oordegem, Utrecht Trackmeetings), maar ik moet geduldig zijn: het heeft op dit moment gewoon nog geen zin om wedstrijden te lopen, want ik weet dat ik nog niet fit genoeg ben om PR’s te lopen. Omdat je toch steeds voor en na een wedstrijd gas terug moet nemen, is het voor mij veel zinvoller om gewoon door te trainen. Ik loop de week voor het NK een 1500m bij het Tartletos Loopgala en dan op het NK een sterk bezette 5km, en dan begint mijn seizoen eigenlijk pas echt. Op de een of andere manier zijn er echt superveel onderdelen sterk bezet op het NK dit jaar. Bij de mannen zijn er op de 5km zelfs zoveel aanmeldingen dat ze ook wel twee series hadden kunnen vullen, en bij de vrouwen zijn er 6 met PR’s onder de 16 minuten (vorig jaar geen 1)! Ik ben benieuwd waardoor dat komt.

Wat mij trouwens opvalt, is dat steeds meer atletiekevenementen experimenteren met een nieuwe opzet van de wedstrijden. Wat vind jij daar eigenlijk van? We hadden het al eerder over de ‘Night of the 10k PB’s’ in Londen, waar de toeschouwers in baan 3 mogen staan. Vorig weekend experimenteerde de FBK Games met ‘Atletiek 2.0’, met veel muziek en een korter programma om de aandacht van het publiek vast te houden. En de NGA komende vrijdag wordt volgens mij ook 1 groot spektakel. En ook nog ‘green’: zo worden er bomen geplant, vegetarische snacks verkocht, en de vrijwilligers krijgen hervulbare bidons. Dat kan ik als student duurzaamheid natuurlijk wel waarderen! Ik moet de wedstrijd dan ook echt met pijn in mijn hart aan me voorbij laten gaan. Maar goed, geduld is een schone zaak en hopelijk wordt dat geduld uiteindelijk later dit seizoen toch nog beloond; want wat is het Nederlandse baanseizoen LANG zeg!! Het is helemaal nieuw voor me. Al die wedstrijden in juli en augustus, ik moet nog even goed uitzoeken waar ik ga lopen! Normaal was ik bij het NK al opgebrand en ging ik daarna lekker op vakantie, nu ligt mijn piek pas na het NK!

Ik hoor graag hoe je laatste wedstrijd op Amerikaanse bodem is verlopen en zie je binnenkort op het NK!

Go Pilots!

Foto: Instagram Anne Luijten

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten