Home Laatste NieuwsBriefwisseling Anne Luijten: ”Ik denk trouwens dat ik voorlopig niet meer in actie kom”

Anne Luijten: ”Ik denk trouwens dat ik voorlopig niet meer in actie kom”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah!

Via Instagram zie ik de ene na de andere mooie foto voorbijkomen, dus volgens mij heb jij het wel naar je zin in St Moritz. En wat leuk dat je met mijn huisgenootjes hebt gelopen en ze hebt leren kennen. Het klinkt toch echt wel alsof ik volgend jaar ook naar St Moritz moet afreizen! Wereldtoppers, trainingsmaatjes, prachtige natuur, een locatie vlakbij de baan, hoogte… Volgens mij zijn alle ingrediënten aanwezig voor een goede stage. Je moet me in je volgende brief maar laten weten hoe de eerste echte serieuze trainingen zijn verlopen. Het schijnt zo te zijn dat op hoogte alle trainingen zwaarder aanvoelen, behalve korte sprinttrainingen – dan heb je het vanwege de lage luchtweerstand juist gemakkelijker. Ik ben benieuwd naar hoe jij dit ervaart.

Slik je eigenlijk ook (extra) ijzerpillen? Toen ik nog in Portland trainde, was er een jongen die ook op hoogtestage was gegaan en daar veel geld aan had uitgegeven en keihard had getraind, maar uiteindelijk was het allemaal voor niets omdat hij vergeten was extra ijzer te slikken.  Hierdoor kwam hij compleet oververmoeid en met te lage ijzerwaardes terug. Maar misschien heb jij van nature wel hoge ijzerwaardes en heb je hier geen last van.

Hierdoor kwam hij compleet oververmoeid en met te lage ijzerwaardes terug.

Ik heb het hier in Arnhem ook prima naar mijn zin hoor! Het is een beetje heet, maar daar word ik hard van zullen we maar denken ? . Mijn trainingsmaatje Gert-Jan Wassink is in training voor een marathon, dus als ik medelijden met mezelf begin te krijgen vanwege de hoge temperaturen tijdens mijn training, hoef ik alleen even aan zijn 30 kilometer lange duurlopen en superlange intervaltrainingen te denken, en dan valt het voor mij toch wel weer mee ? .

Deze week heb ik een voormalig teamgenootje uit Portland op bezoek, een meisje uit Zweden. Ze heeft afgelopen weekend in België een wedstrijd gelopen en verblijft nu een weekje bij mij in Arnhem voor een mini-trainingskamp. Erg gezellig dus! Ik denk trouwens dat ik voorlopig niet meer in actie kom. Na mijn laatste wedstrijdje (1500m competitie) kwamen de achillesklachten toch weer een beetje terug, en ik heb ook nog wat andere klachtjes. Ondanks een lange lijst oefeningen van de fysiotherapeut die ik elke dag netjes uitvoer (rekoefeningen voor de kuiten, achilles, en heupen; core-stability; heup/biloefeningen met een bandje; versterken van de hamstrings door verschillende vormen van bruggetjes; calf raises; oefeningen om de peroneus te versterken; balansoefeningen; etc), mijn kuiten uitrollen en soepel houden, en koelen, ben ik nog steeds niet belastbaar. Ik kan wel trainen, maar minder dan normaal. Helemaal rust houden heeft ook geen zin hebben we eerder dit jaar gemerkt, dus ik probeer een goede balans te vinden. Omdat er dit seizoen niet veel meer te winnen valt, heb ik besloten gewoon rustig naar het cross-seizoen toe te werken. Mijn doel is om bij de start van de wintertrainingen eind augustus weer 100% belastbaar te zijn, en op de Warandeloop beter te zijn dan ooit. Ik heb nooit eerder voor zo’n lange periode klachten gehad, maar uiteindelijk komt er vast wel weer licht aan het einde van de (blessure)tunnel.

Ze heeft afgelopen weekend in België een wedstrijd gelopen en verblijft nu een weekje bij mij in Arnhem voor een mini-trainingskamp

Ik ben in ieder geval wel heel blij dat het met jou zo enorm goed gaat! Ik hoop dat je in Berlijn je mooie, lange baanseizoen in stijl kan afsluiten!

Groetjes,

Anne

Foto: Instagram Anne Luijten

 

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten