Home Voorpagina ”Ik ben voorlopig helemaal klaar met de baan”

”Ik ben voorlopig helemaal klaar met de baan”

door hardloopnetwerk

Berlijn- Teleurgesteld kwam Jip Vastenburg gisteravond na de 10.000 meter de persruimte inlopen. De pupil van Grete Koens liep een tegenvallende wedstrijd in het Olympiastadion en had meer van zichzelf verwacht: ”Drie weken geleden was ik echt goed en met die vorm had ik hoge ogen kunnen gooien vandaag, helaas mocht dat niet baten”, vertelde de 24-jarige atlete. ”Ik baal ervan dat ik geen goede 10.000 meter heb gelopen dit seizoen. Nadat ik de limiet op de 5000 meter had gelopen in Heusden-Zolder dacht ik dat mijn vorm weer goed was, maar blijkbaar is dat niet zo.” Op de vraag of ze nog op korte termijn een baanwedstrijd gaat lopen was ze stellig: ”Voorlopig ben ik helemaal klaar met de baan. Volgend jaar ga ik voor het eerst de marathon lopen en ik verwacht dat daar mijn kwaliteiten wel uit gaan komen.” Vorig jaar liep Vastenburg in Valencia namelijk een ijzersterke halve marathon. Ze finishte toen in 1 uur, 11 minuten en 10 seconden.

Foto: Max Kooijmans

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten