Home Laatste NieuwsBriefwisseling Anne Luijten: ”Mijn vorm wordt elke week beter”

Anne Luijten: ”Mijn vorm wordt elke week beter”

door hardloopnetwerk

Hoi Noah,

Ik heb inderdaad niet gelopen bij de Warandeloop zondag ,maar ben wel gaan kijken. Ik begon in de week ervoor wel ineens te twijfelen aan mijn beslissing om niet mee te doen, want mijn vorm wordt elke week beter. Ik vloog vorige week dinsdag over de grasvelden op Papendal, waar mijn coach het Warandeloop-parcours heeft nagebootst. Maar gelukkig heb ik een verstandige fysiotherapeut die me erop wees hoe ongelukkig ik was toen ik geblesseerd was. Met een 8 km op spikes was er een goede kans dat mijn achillespees weer geïrriteerd zou raken en dat risico wilde ik niet lopen. Ik voel nu al een week of 3-4 echt helemaal niets meer, maar dat wil ik graag zo houden! En de kans dat ik me zonder enige specifieke wedstrijdvoorbereiding of aanloopwedstrijden toch in het EK-team had gelopen, was zeer klein geweest.

Omdat een voormalig teamgenootje van mijn tijd in Portland, nu wonend in Zweden, wel de Warandeloop liep en daarna naar mij in Arnhem zou komen, besloot ik toch te gaan kijken. Wel lastig natuurlijk, maar ook erg leuk om zoveel mooie prestaties te zien. Een paar van onze meiden junioren wisten zich in het team te lopen, dus dat was helemaal mooi. Het parcours lag er trouwens een stuk sneller bij dan vorig jaar. Er was geen blubber te vinden, maar er kwam wel een lastig stuk met veel zand voor in de plaats. Sommige atleten vlogen daaroverheen, maar anderen hadden er duidelijk moeite mee. De eindtijden waren ook een stuk sneller dan vorig jaar dus qua prestaties was het moeilijk vergelijken.

En toen kwam afgelopen maandag de EK-selectie naar buiten. Jammer hoor, dat je niet geselecteerd bent! Je zult vast flink balen. Ik snap wel dat je niet bent teruggekomen voor de Warandeloop, want vorig jaar deed je dat wel en toen had je niet het gewenste resultaat op het EK. Je wist toen wonder boven wonder bij de Warandeloop nog een goede race neer te zetten (heel knap met al twee 10 kilometers in twee weken in je benen en een lange vliegreis en 9 uur tijdsverschil!), maar was bij het EK niet top. Je had dit jaar natuurlijk graag willen pieken op het EK. Trouwens, wat ik wel redelijk komisch en bijzonder vind, is dat de mannen volgens mij een ronde te kort hebben gelopen?! 10 man onder de 30 minuten op een zeer technisch parcours van 10300 meter lang, dat lijkt me wel heel erg sterk. Wel jammer voor iemand als Bart, die als diesel in het laatste deel van de race flink aan het opschuiven was en zeer dicht bij EK-kwalificatie zat (Maar misschien heb ik het helemaal verkeerd, zo veel weet ik niet van mannentijden).

Oh ja, gisteren werd ik trouwens wel bevestigd in mijn keuze om niet de Warandeloop te doen. We deden voor het eerst in maanden weer wat sneller werk, wat 400 metertjes en korter met korte rust. Ik ging dus ook voor het eerst in maanden weer eens sneller dan 3:40/km. 80 seconden op 400 meter en 39 seconden over 200 meter voelde echt als voluit sprinten. Er is duidelijk nog wat werk te doen richting het NK 10 km in Schoorl begin februari, waar ik graag een piek wil leggen. Maar gelukkig heb ik daar nog alle tijd voor, want de basis zit meer dan goed en de snelheid komt wel weer.

Wat leuk trouwens, dat je Thanksgiving in Bend hebt gevierd. Ik miste het wel hoor! Ik heb in mijn 5 jaar in Portland bij veel verschillende vrienden en vriendinnen Thanksgiving mogen vieren, en vond het altijd een erg leuke feestdag (het weekend wat erop volgt, met Black Friday en Cyber Monday, vind ik weer een stuk minder, maar dat terzijde). Ach, geen Thanksgiving voor mij dit jaar maar ik krijg er wel leuk Sinterklaas voor in de plaats. We zijn druk in de weer met het maken van een surprise!

Sterkte met het verwerken van de teleurstelling – op naar een mooi indoorseizoen dan maar!

Groetjes, Anne

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten