Home Voorpagina Jill Holterman: “De Warandeloop hoor je in mijn ogen wel écht bij te zijn”

Jill Holterman: “De Warandeloop hoor je in mijn ogen wel écht bij te zijn”

door hardloopnetwerk

Gister stond ik dan toch weer aan de start van de Warandeloop. In een interview had ik mij voorgenomen niet te gaan crossen dit jaar. Maar de Warandeloop hoor je in mijn ogen wel écht bij te zijn. Een sterk internationaal deelnemersveld én een race op het EK cross parcours. Met een EK in eigen land bestond er bovendien de kans om mijzelf in het EK-team te lopen. Deze kans wilde ik graag benutten. Zodoende stond ik dus toch aan de start, met als doel een goede race neerzetten.

Door Jill Holterman

Omdat ik voorgaande jaren vaak te hard van start ging, had ik met mijn coach Gerard afgesproken dat ik dit keer voor een opbouw-race zou kiezen. De eerste twee rondes begon ik voorzichtig, waarna ik opschoof in het veld. Elke ronde kon ik doorschuiven én ik merkte dat ik dankzij een goede parcoursverkenning veel beter door de bochtjes/heuveltjes liep dan mijn concurrentes. In de laatste twee ronden kreeg ik het evengoed zwaar en moest ik iets toegeven op twee buitenlandse dames.

Over de finish was mijn eerste reactie blijdschap. Ik had uitvoering gegeven aan mijn raceplan en ik wist dat ik over twee weken nog een stapje beter zou kunnen.

Lees de blog van Jill hier verder. 

Foto: Jill Holterman

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten